Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Translate English Version

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Ανακαλύψτε το μαγευτικό κόσμο του ζωικού βασιλείου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα Αττικής. Βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και  περίπου μια ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Η πρόσβαση σας μπορεί να γίνει με μετρό και κατόπιν λεωφορείο ή με αυτοκίνητο (η πιο γρήγορη διαδρομή είναι μέσω της Αττικής Οδού-έξοδος για Ραφήνα).

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο εμπνευσμένο από τον Ζαν Ζακ Λεσουέρ είναι ένα αυτοχρηματοδοτούμενο δημιούργημα που εκτείνεται σε μια συνολική έκταση 200 στρεμμάτων, φιλοξενώντας περισσότερα από 2.000 ζώα, από 290 διαφορετικά είδη. Αυτά χωρίζονται σε 4 μεγάλες κατηγοριές: Θηλαστικά, Θαλάσσια Θηλαστικά, Ερπετά και Πτηνά. Η λειτουργία του ξεκίνησε το Μάιο του 2000 και από τότε η χλωρίδα και η πανίδα του εμπλουτίζετε συνεχώς. Υπάρχει καλή οργάνωση, καθαριότητα και τα ζώα δείχνουν να βρίσκονται σε ένα καλό περιβάλλον, ακόμα και αν είναι σε αιχμαλωσία. Το περισσότερο προσωπικό που φροντίζει τα ζώα είναι σε εθελοντική βάση και αυτό δείχνει να υπάρχει αγάπη για τα ζώα. Ο χώρος είναι τεράστιος, περιποιημένος με επισημάνσεις, επεξηγήσεις και ανέσεις αλλά προϋποθέτει και άνεση χρόνου για να απολαύσετε την επίσκεψη σας όπως πρέπει. Σίγουρα είναι πολύ καλή περίπτωση για οικογένειες με μικρά παιδιά τα οποία πρέπει πάντα να συνοδεύονται καθ’ όλη την περιήγηση τους. Είναι μία μαγική περιπέτεια στο μόνο μέρος πανελλαδικά που μπορείς να δεις από κοντά τόσο υπέροχα και πολλά ζώα από όλο τον κόσμο. Κατά την επίσκεψη σας μπορείτε να παρακολουθήσετε:

  • Παρουσιάσεις ταϊσμάτων ζώων
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Θαλάσσιων Θηλαστικών
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αρπακτικών Πτηνών
  • Εκπαιδευτική παρουσίαση Ασιατικών Ελεφάντων

 

Παιδιά και μεγάλοι λατρεύουν την επίδειξη με τα δελφίνια που εκτός από διασκέδαση προσφέρει και γνώσεις, πόσοι από εσάς γνωρίζουν ότι τα δελφίνια δεν κοιμούνται ποτέ, απλά ξεκουράζεται το μισό μέρος του εγκεφάλου τους και μετά το άλλο μισό και αυτό γιατί χρειάζεται να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και να αναπνέουν έξω από το νερό.

Το πάρκο διαθέτει οργανωμένες τουαλέτες, χώρους με τραπεζάκια για πικνίκ και τέντες που έχουν από 2 μεγάλους κάδους (για ανακύκλωση και υπολείμματα φαγητού), οπότε το μάζεμα στο τέλος είναι παιχνιδάκι. Για όποιον δε θέλει να ασχοληθεί πολύ με τα διαδικαστικά, υπάρχει και η επιλογή στη καφετέρια-σνακ μπαρ που λειτουργεί στο πάρκο. Υπάρχουν επίσης διάσπαρτα κυλικεία και κατάστημα αναμνηστικών μέσα στην έκταση του.

Πολλοί σύλλογοι, γκρουπ και σχολεία διοργανώνουν ημερήσιες επισκέψεις στο χώρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου καθώς και πολλοί ιδιώτες διοργανώνουν παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις παντός τύπου στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους πάντα κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του πάρκου. Να σημειώσετε ότι η είσοδος γίνετε με την καταβολή αντιτίμου και δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια ζώα κατά την επίσκεψη σας στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο. Ο χώρος στάθμευσης είναι δωρεάν και υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για τη πρόσβαση των ΑΜΕΑ.