Παραλία Πράσσα

Translate English Version

Παραλία Πράσσα

Η παραλία Πράσσα ή Πράσα είναι γνωστή και ως «Άσπρη Κιμωλία» λόγω της χαρακτηριστικής άσπρης άμμου που προέρχεται από τα πετρώματα της κιμωλίας. Αυτά τα λευκά πετρώματα είναι που προσδίδουν και τις υπέροχες αποχρώσεις του γαλάζιου στο νερό της θάλασσας. Πρόκειται για μία μικρή σε μήκος, ειδυλλιακή παραλία με κατάλευκη άμμο και κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά.

Λόγω της θέσης της είναι προστατευμένη από τους ανέμους και πολύ σπάνια να έχει κύμα. Αν και οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες υπάρχει αρκετός χώρος για όσους προτιμούν τη φυσική σκιά κάτω από τα αλμυρίκια που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά ή την απομόνωση. Τα νερά βαθαίνουν σταδιακά καθιστώντας την παραλία ιδανική για μικρά παιδιά. Κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, υπάρχουν θαλάσσιες σπηλιές που μπορείτε να εξερευνήσετε.

Πάνω από την παραλία λειτουργεί beach bar με ροφήματα, snacks και αναψυκτικά. Η παραλία Πράσσα βρίσκεται στις βορειοανατολικές ακτές της Κιμώλου, 5 περίπου χιλιόμετρα από την Χώρα του νησιού και αποτελεί καταφύγιο για τις θαλάσσιες φώκιες Monachus-Monachus. Η πρόσβαση είναι πάρα πολύ εύκολη μέσω ενός βατού χωματόδρομου τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων από τον Άγιο Μηνά ενώ υπάρχει και αρκετός χώρος στάθμευσης.

 

Λιμενικός Σταθμός Κίμωλου: (22870) 51071

Social Campaign