Παραλία Απόκρουση

Translate English Version

Παραλία Απόκρουση

Η παραλία Απόκρουση είναι από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες παραλίες της Κύθνου. Απλώνεται μέσα σε ένα κλειστό όρμο στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού και έχει θέα την εξίσου όμορφη παραλία της Κολόνας. Η ακτή καλύπτεται από άμμο και τα νερά της θάλασσας είναι πεντακάθαρα και γαλανά. Κατά μήκος της ακτής υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά αλλά για όσους θέλουν περισσότερη άνεση υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση. Λειτουργεί επίσης αναψυκτήριο με δροσερά αναψυκτικά, καφέδες και ελαφριά σνακ. Στον παρακείμενο οικισμό, υπάρχουν λιγοστές ταβέρνες και μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια για όσους επιλέξουν αυτό το τμήμα της Κύθνου για τις διακοπές τους.

Η παραλία περιβάλλεται από χαμηλούς γυμνούς λόφους που προσθέτουν μία επιπλέον γοητεία στην ήδη όμορφη παραλία. Στη βόρεια πλευρά του κόλπου, βρίσκεται ένα μικρό ξωκκλήσι στην κορυφή ενός λόφου, ενώ στη νότια πλευρά βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Βρυόκαστρου που αποτελούσε την αρχαία πρωτεύουσα του νησιού. Οι ανασκαφές στο συγκεκριμένο σημείο έχουν φέρει στην επιφάνεια σημαντικά ευρήματα για την ιστορία του νησιού.

Στη παραλία μπορείτε να φτάσετε με βάρκα από το λιμάνι του νησιού, τον Μέριχα ή οδικώς μέσω του οδικού δικτύου του νησιού. Η απόσταση που χωρίζει την πανέμορφη αυτή παραλία από Μέριχα είναι 9,4 χιλιόμετρα (20 λεπτά), ενώ από τη Χώρα 4,4 χιλιόμετρα (9 λεπτά). Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε στη παραλία με λεωφορείου της τοπικής συγκοινωνίας που εκτελούν το δρομολόγιο Μέριχας – Χώρα. Αν πάλι είστε λάτρης της πεζοπορίας, μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι από τη Χώρα της Κύθνου προς το Βρυόκαστρο και από εκεί προς τη παραλία. Είναι μία διαδρομή 7 περίπου χιλιομέτρων που κινείται στη κορυφογραμμή με θέα τη Χώρα και το Δρυοπίδα, πριν αρχίσει να κατηφορίζει προς τον αρχαιολογικό χώρο και την παραλία. Είναι μία εύκολη διαδρομή και το μονοπάτι είναι ευδιάκριτο.


Λιμενικός Σταθμός Κύθνου: (22810) 32290


Social Campaign