Παραλία Παλαιοχώρι

Translate English Version

Παραλία Παλαιοχώρι

Μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Μήλου βρίσκεται τη νότια ακτή του νησιού. Η παραλία Παλαιοχώρι είναι μία ηφαιστειακή παραλία με πλούσια γεωλογικά πετρώματα και ιδιαίτερη μορφολογία που θυμίζει έντονα την Κόκκινη παραλία στη Σαντορίνη, λόγω των χρωματικών εναλλαγών στην αμμουδιά και στα βράχια που την περιβάλλουν. Το έντονο κόκκινο και κίτρινο χρώμα των βράχων φανερώνει την ηφαιστειακή τους προέλευση.

Η παραλία χωρίζεται σε τρία τμήματα, με το κεντρικό να είναι το πιο οργανωμένο με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους και αποδυτήρια. Το αριστερό τμήμα της παραλίας το επιλέγουν συνήθως φυσιολάτρες και όσοι επιθυμούν την απομόνωση και την ηρεμία. Δεν είναι οργανωμένο αλλά είναι εξίσου όμορφο με πολύχρωμα ψιλά βότσαλα να καλύπτουν την ακτή. Η πρόσβαση σε αυτό το τμήμα γίνεται μέσω ενός βραχώδους μονοπατιού. Το τρίτο τμήμα είναι το ίδιο εντυπωσιακό με πολύχρωμα βράχια και σπηλιές. Το νερό και στα τρία τμήματα είναι πεντακάθαρο ενώ ο χρωματισμός του ποικίλει ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Σημείο αναφοράς αποτελεί ο εκπληκτικό βυθός. Κολυμπώντας με μάσκα θα παρατηρήσετε ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο όπου φυσαλίδες ζεστού νερού αναβλύζουν από τον πυθμένα της θάλασσας. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποια σημεία λόγω του ηφαιστειακού χαρακτήρα της παραλίας, η άμμος είναι πολύ καυτή. Η παραλία είναι προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους που συνήθως φυσούν στις Κυκλάδες καθιστώντας τη ιδανική επιλογή όταν τέτοιοι άνεμοι φυσούν στο νησί.

Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν αρκετές ταβέρνες γνωστές για το ηφαιστειακό τους φαγητό που ψήνεται στην καυτή άμμο. Η πρόσβαση στο Παλαιοχώρι είναι πολύ εύκολη τόσο με αυτοκίνητο όσο και με την τοπική συγκοινωνία, αλλά ο χώρος στάθμευσης είναι περιορισμένος. Είναι από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Μήλου και βρίσκεται σε απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων από το λιμάνι του Αδάμαντα.

 

Λιμεναρχείο Μήλου: (22870) 23360

Social Campaign