Παραλία Αγία Κυριακή

Translate English Version

Παραλία Αγία Κυριακή

Η παραλία της Αγίας Κυριακής βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Μήλου περίπου 8 χιλιόμετρα από τον Αδάμαντα. Δίπλα βρίσκεται το μικρό χωριό της Ζεφυρίας και σε κοντινή απόσταση η παραλία Παλιοχώρι. Είναι μία παραλία που παρουσιάζει και αρχαιολογικό ενδιαφέρον αφού στον ευρύτερο χώρο υπάρχουν αρχαία μνημεία και ερείπια.

Η παραλία της Αγίας Κυριακής  είναι από τις πλέον δημοφιλείς παραλίες του νησιού, με χοντρή άμμο και λευκά βότσαλα να καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα της ακτής αλλά και της θάλασσας. Το μήκος της είναι περίπου 600 μέτρα και είναι σχετικά προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους του Αιγαίου. Πεντακάθαρα, γαλάζια νερά που βαθαίνουν σταδιακά την καθιστούν ιδανική για οικογένειες. Τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ διαθέτει αναψυκτήριο και εγκαταστάσεις θαλασσίων σπορ. Επιπλέον κοντά υπάρχουν αρκετές ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι. Στην ακτή υπάρχουν και μερικά αλμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά σε όσους προτιμούν να μείνουν μακριά από το οργανωμένο τμήμα της παραλίας.   

Η πρόσβαση είναι εύκολη και διαθέτει μεγάλο χώρο στάθμευσης. Για να φθάσετε στη παραλία της Αγίας Κυριακής θα πρέπει να κατευθυνθείτε από τη Ζεφυρία προς το Παλιοχώρι. Στο τμήμα αυτό του δρόμου υπάρχει σήμανση προς τη παραλία. Από εκείνο το σημείο ο δρόμος είναι χωματόδρομος αλλά δε θα συναντήσετε κάποια δυσκολία στην οδήγηση.  

 

 

Λιμεναρχείο Μήλου: (22870) 23360

Social Campaign