Παραλία Σαρακήνικο

Translate English Version

Παραλία Σαρακήνικο

Η πιο γνωστή παραλία της Μήλου διεθνώς είναι το Σαρακήνικο και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, στο δρόμο για τα Απολλώνια. Η παραλία που είναι μια στενή λουρίδα άμμου ανάμεσα σε ολόλευκους ηφαιστειακούς βράχους, δεν είναι η καλύτερη της Μήλου, αλλά σίγουρα είναι η πιο πολυφωτογραφημένη, καθώς εντυπωσιάζει τον επισκέπτη το τριγύρω σκηνικό. Βέβαια οι τολμηροί, μπορούν να κολυμπήσουν και σε άλλα σημεία στο Σαρακήνικο, καθώς τα ολόλευκα βράχια που μπλέκονται με το βαθυγάλανο της θάλασσας και σχηματίζουν μικρούς και μεγαλύτερους όρμους και ακρωτήρια, υπάρχουν διάσπαρτα σε μεγάλη έκταση. 

Το τοπίο μοιάζει με σεληνιακό καθώς απουσιάζει κάθε ίχνος βλάστησης και τα ηφαιστειογενή βράχια από τα οποία έχει σχηματιστεί έχουν λευκό χρώμα. Οι λευκοί βράχοι στην παραλία δημιουργήθηκαν με την επαναλαμβανόμενη εναπόθεση στρώσεων υλικού, ενώ μέσα τους έχουν βρεθεί απολιθώματα. Το όνομά του το πήρε από τους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο. H εικόνα με τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια που διεισδύουν στη θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές είναι κάτι που δεν συναντά κανείς συχνά.

Έχει θέα στη Σίφνο και στην Κίμωλο. Αποφύγετε την επίσκεψη στη συγκεκριμένη παραλία όταν φυσάει δυνατός βόρειος άνεμος. Λειτουργεί καντίνα στο πάρκινγκ.

Λιμεναρχείο Μήλου: (22870) 23360

Social Campaign