Παραλία Χερρόνησος

Translate English Version

Παραλία Χερρόνησος

Πρόκειται για ένα μικρό κλειστό κόλπο με χρυσή άμμο και ήσυχα νερά στο βορειότερο τμήμα της Σίφνου. Η Χερρόνησος είναι το ιδανικό μέρος για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το μπάνιο τους με ησυχία, όχι όμως κατά τη διάρκεια του Αυγούστου που συγκεντρώνει αρκετό κόσμο. Εκείνη τη περίοδο η μικρή παραλία γεμίζει με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να δυσκολεύονται να βρουν ελεύθερο χώρο. Αν βρεθείτε στη Σίφνο κατά τη περίοδο της υψηλής τουριστικής περιόδου, επισκεφθείτε τη παραλία νωρίς το πρωί (πριν τις 11:00 π.μ.) ή αργά το απόγευμα (μετά τις 16:00 μ.μ.) για να μπορέσετε να την απολαύσετε.

Ο κόλπος είναι απάνεμος στους βόρειους ανέμους καθιστώντας τη παραλία ιδανική για μικρά παιδιά. Οι μικροί φίλοι εκτός από άφθονο παιχνίδι και μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά της Χερρονήσου μπορούν να επιδοθούν και σε εντυπωσιακές βουτιές από το μόλο στα αριστερά της παραλίας. Η παραλία διαθέτει τις βασικές υποδομές όπως ντους, καμπίνα αλλαγής και τουαλέτα ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα βασικά από το μικρό παντοπωλείο που λειτουργεί λίγα μόλις μέτρα από την ακτή. Στη Χερρόνησο δε θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες οπότε καλό είναι να έχετε μαζί σας το δικό σας εξοπλισμό σε περίπτωση που δε βρείτε σκιά κάτω από τα αλμυρίκια που υπάρχουν στην ακτή. Στην παραλία λειτουργούν δύο γραφικές ψαροταβέρνες στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και άλλα εδέσματα.

Η πρόσβαση προς τη Χερρόνησο είναι πολύ εύκολη μέσω του οδικού δικτύου του νησιού, ενώ εκτελούνται και δρομολόγια από τα λεωφορεία του νησιού. Η στάση των λεωφορείων βρίσκεται στη κορυφή του οικισμού, εκεί όπου βρίσκεται και ο κυρίως χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων. Ωστόσο οχήματα κατεβαίνουν μέχρι τον οικισμό όπου και εκεί υπάρχει ένας δεύτερος ελεύθερος χώρος στάθμευσης. Η επίσκεψη στη Χερρόνησο μπορεί να συνδυαστεί με μία επίσκεψη στον απέναντι λόφο όπου στη κορυφή του στέκει το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Η θέα της Χερρονήσου καθώς ανηφορίζετε προς το εκκλησάκι είναι εντυπωσιακή όπως εντυπωσιακή είναι και η θέα από εκκλησάκι προς τα γειτονικά νησιά. Απέναντι φαίνεται η Σέριφος ενώ στα αριστερά διακρίνεται η Μήλος και η Κίμωλος. Η καλύτερη ώρα για να το επισκεφθείτε το εκκλησάκι είναι λίγο πριν δύσει ο ήλιος για να απολαύσετε ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα.


Λιμενικό Τμήμα/Φυλάκιο Σίφνου: (22840) 33617


Social Campaign