Παραλία Φάρος

Translate English Version

Παραλία Φάρος

Η παραλία του Φάρου απλώνεται δίπλα από τον ομώνυμο οικισμό και προσφέρει εκπληκτική θέα στο βράχο της Χρυσοπηγής που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Είναι μία εκ των τριών παραλιών του οικισμού. Οι άλλες δύο είναι το Γλυφό ή Βλυχό στη δυτική πλευρά του οικισμού και η παραλία Φασολού που βρίσκεται προς στην αντίθετη κατεύθυνση.

Η κεντρική παραλία του Φάρου απλώνεται μέσα σε έναν απάνεμο κόλπο που αποτελεί δημοφιλή προορισμό και αγκυροβόλι για εκδρομικά σκάφη. Στην αριστερή της άκρη υπάρχει ένα μικρό λιμανάκι όπου οι ντόπιοι ψαράδες δένουν τα ψαροκάικα. Είναι μία πολύ όμορφη παραλία με ρηχά, ήρεμα και πεντακάθαρα νερά που περιβάλλεται από μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και γραφικά ταβερνάκια με τα τραπέζια να είναι κυριολεκτικά πάνω στο κύμα. Η αμμουδιά σε συνδυασμό με τα ρηχά νερά και την ασφάλεια που η εν λόγω παραλία προσφέρει, είναι ιδανική για ατελείωτο παιχνίδι στην ακρογιαλιά και αυτός είναι ο κύριος λόγος που επιλέγεται από πολλές οικογένειες. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη αλλά κατά μήκος της ακτής υπάρχουν μερικά αλμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά αρκεί να φτάσετε νωρίς ώστε να προλάβετε να εξασφαλίσετε μία θέση κάτω από ένα δέντρο.

Βρίσκεται στην νοτιοανατολική ακτή της Σίφνου, σε απόσταση 7 περίπου χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού Απολλωνία και η πρόσβαση σ’ αυτή είναι πολύ εύκολη αφού ο δρόμος τερματίζει λίγα μόλις μέτρα πριν τη παραλία. Στο τέλος του δρόμου υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης που είναι ελεύθερος για τους επισκέπτες.

 

Λιμενικό Τμήμα/Φυλάκιο Σίφνου: (22840) 33617

Social Campaign