Παραλία Αχάτα

Translate English Version

Παραλία Αχάτα

Στις ανατολικές ακτές της Καρπάθου, 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του νησιού Πηγάδια, βρίσκεται η παραλία της Αχάτας. Μέσα σ' έναν όρμο που περιβάλλεται από βουνά με πυκνή βλάστηση, η φυσική ομορφιά του τοπίου μαγεύει τον επισκέπτη. Η παραλία που είναι μικρή σε μήκος αλλά αρκετά μεγάλη σε πλάτος, συνδυάζει άμμο και βότσαλο με κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά που βαθαίνουν απότομα. Στην αριστερή πλευρά της παραλίας, υπάρχουν μερικά θαλάσσια σπήλαια που αξίζει να εξερευνήσετε. Τα νερά είναι διαυγή και ο βυθός εντυπωσιακός. Αξίζει να τον εξερευνήσετε με μάσκα και σίγουρα θα εκπλαγείτε από την διαύγεια των νερών και τη μεγάλη ορατότητα. Περίπου στο μέσο του κόλπου, υπάρχει ένα μικρός βράχος, πάνω στον οποίο δεσπόζει η ελληνική σημαία. Η απόσταση από την ακτή έως τον βράχο δεν είναι μεγάλη, και εάν είστε αρκετά τολμηροί μπορείτε να ανεβείτε επάνω στο βράχο και να κάνετε εντυπωσιακές βουτιές. 

Τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στη παραλία υπάρχει και ένα ταβερνάκι αλλά στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχουν άλλου είδους τουριστικές υποδομές. Η πρόσβαση είναι εύκολη, μέσω του επαρχιακού δρόμου που περνάει από το χωριό Απέρι που βρίσκεται σε απόσταση 5 περίπου χιλιομέτρων από την παραλία. Πάνω από την ακτή υπάρχει χώρος στάθμευσης, ωστόσο κατά την περίοδο τουριστικής αιχμής, η στάθμευση ίσως αποδειχτεί δύσκολη. Εναλλακτικά, εάν θέλετε να αποφύγετε την οδήγηση, υπάρχουν τουριστικά καΐκια που επισκέπτονται την παραλία με αφετηρία τα Πηγάδια. Η παραλία συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, οπότε καλό θα ήταν να την επισκεφθείτε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα που θα βρείτε και φυσική σκιά.

Συμβουλή:

Ο δρόμος από το Απέρι έως την παραλία είναι αρκετός στενός σε ορισμένα σημεία, οπότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και να οδηγείτε αργά. 

Λιμεναρχείο Καρπάθου: (22450) 22227

Social Campaign