Παραλία Άπελλα

Translate English Version

Παραλία Άπελλα

Τα Άπελλα είναι μια παραλία στην νοτιοανατολική πλευρά της Καρπάθου σε ένα μοναδικής ομορφιάς πευκόφυτο περιβάλλον και έχει ψηφιστεί δύο φορές ως η καλύτερη παραλία της Ευρώπης. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε μέσω θαλάσσης είτε μέσω ενός βατού χωματόδρομου. Οι βράχοι που περιβάλλουν την παραλία είναι γεμάτοι πεύκα που κατηφορίζουν μέχρι τη θάλασσα, ενώ νερά αναβλύζουν από τις πηγές του βουνού που στέκει σαν προστάτης αυτού του φυσικού θησαυρού. Κατεβαίνοντας τον δρόμο προς την παραλία, θα δείτε το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά λαξευμένο μέσα στο βράχο. Η θέα από ψηλά είναι εντυπωσιακή.

Ο δρόμος είναι λίγο στενός και απότομος αλλά αξιζει τον κόπο. Φτάνοντας στην παραλία ο επσικέπτης αντικρίζει ένα μοναδικό τοπίο και μία παραλία με κρυστάλλινα, πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία βρίσκεται μέσα σε ένα μαγικό όρμο με την ακτή να είναι καλυμμένη με βότσαλα και άσπρη άμμο. Ο εντυπωσιακός βυθός ενδείκνυνται για καταδύσεις, εξερεύνηση με μάσκα και ψαροντούφεκο. 

Η παραλία είναι αρκετά δημοφιλής και συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Προτείνεται η επίσκεψη νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Bρίσκεται σε απόσταση 16 περίπου χιλιομέτρων βόρεια από τα Πηγάδια ενώ ο κοντινότερος οικισμός είναι ο Μυρτώνας και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 περίπου χιλιομέτρων.  Στη παραλία μπορεί ο επισκέπτης να πάει και με καΐκια από τα Πηγάδια. 

Λιμεναρχείο Καρπάθου: (22450) 22227

Social Campaign