Παραλία Λευκός (Γιαλού Χωράφι)

Translate English Version

Παραλία Λευκός (Γιαλού Χωράφι)

Μπροστά από το παραλιακό χωριό Κάτω Λευκός, 33 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το λιμάνι Πηγάδια, απλώνεται μία φανταστική παραλία με άσπρη αμμουδιά και σμαραγδένια νερά. Πρόκειται για μία μικρή, σχετικά ήσυχη παραλία καλά οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Η ακτή καλύπτεται από ψιλή άμμο όπως και ο βυθός και σε συνδυασμό με την ομαλή είσοδο στο νερό, καθιστούν την παραλία ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Φυσική σκιά μπορείτε να βρείτε κάτω από τα ελάχιστα αλμυρίκαι στην άκρη της παραλίας μέχρι νωρίς το μεσημέρι.

Η πρόσβαση είναι πάρα πολύ εύκολη, ενώ στο τέλος της παραλίας υπάρχει ελεύθερος χώρος στάθμευσης, ο οποίος όμως δεν επαρκεί την περίοδο της τουριστικής αιχμής. Πάνω από την ακτή αλλά και στη συνέχεια του χώρου στάθμευσης, υπάρχουν πολλές ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες. Επίσης στο χωριό Κάτω Λευκός μπορείτε να βρείτε πολλά καταλύματα και μικρά παντοπωλεία.

Αριστερά και δεξιά της παραλίας, υπάρχουν τρεις ακόμη παραλίες. Αριστερά είναι η παραλία Ποτάλι, στη πίσω πλευρά του κόλπου μία ακόμη μικρή παραλία και λίγα μέτρα πιο πάνω η παραλία Φραγκολιμνιώνας. Και οι τρεις έχουν σμαραγδένια νερά, αλλά δεν είναι τόσο οργανωμένες. Η μικρή απόσταση που τις χωρίζει σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε τη παραλία που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σας ή και να επισκεφθείτε όλες τις παραλίες. Η κολύμβηση στη παραλία Λευκός είναι απολαυστική και σίγουρα είναι μία από τις παραλίες που θα σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να βάλετε στο πρόγραμμά σας κατά την επίσκεψή σας στην όμορφη Κάρπαθο.

Λιμεναρχείο Καρπάθου: (22450) 22227

Social Campaign