Παραλία Άγιος Μηνάς

Translate English Version

Παραλία Άγιος Μηνάς

Στο δρόμο προς την Όλυμπο βρίσκεται  μία από τις ομορφότερες παραλίες της Καρπάθου, αυτή του Αγίου Μηνά. Η παραλία είναι σχετικά μικρή με επίπεδα βότσαλα, κρυστάλλινα, καταγάλανα, βαθιά νερά και άγρια ομορφιά. Από πάνω, στη κορυφή του λόφου στέκει το εκκλησάκι του Αγίου Μηνά, από το οποίο έχει πάρει το όνομά της η παραλία.

Η πρόσβαση στη παραλία του Αγίου Μηνά είναι αρκετά δύσκολη αφού ο χωματόδρομος τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων που οδηγεί σ' αυτή είναι αρκετά δύσβατος. Βασικά υπάρχουν δύο διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτάσετε στη παραλία. Αυτή που βρίσκεται πιο κοντά στο χωριό Όλυμπος είναι η πιο εύκολη ενώ μπορείτε να κάνετε και μία στάση στο εκκλησάκι του Αγίου Μηνά απ' όπου μπορείτε να βγάλετε πανοραμικές φωτογραφίες. Ενναλακτικά μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τη παραλία με καραβάκι από τα Πηγάδια.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες ή άλλες τουριστικές υποδομές. Ωστόσο, σε κοντινή απόσταση υπάρχουν δύο ταβερνάκια που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες για φαγητό. Αν και η πρόσβαση στη παραλία είναι δύσκολή, η ησυχία που αυτή προσφέρει σε συνδυασμό με την ομορφιά του τοπίου αποζημιώνουν τον επισκέπτη. Η παραλία απέχει 36,7 χιλιόμετρα (1 ώρα) από τα Πηγάδια, 40,5 χιλιόμετρα (1 ώρα και 3 λεπτά) από την Αρκάσα και 13,1 χιλιόμετρα (28 λεπτά) από τη γραφική Όλυμπο Καρπάθου.  


Λιμεναρχείο Καρπάθου: (22450) 22227


Social Campaign