Παραλία Άγιος Μηνάς

Translate English Version

Παραλία Άγιος Μηνάς

Στο δρόμο προς την Όλυμπο βρίσκεται  μία από τις ομορφότερες παραλίες της Καρπάθου, αυτή του Αγίου Μηνά. Η παραλία είναι σχετικά μικρή με πλακέ βότσαλα, κρυστάλλινα, καταγάλανα, βαθιά νερά και άγρια ομορφιά. Πάνω από τη παραλία, στη κορυφή του λόφου στέκει το εκκλησάκι του Αγίου Μηνά.

Η πρόσβαση στη παραλία είναι αρκετά δύσκολη αφού ο χωματόδρομος τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων που οδηγεί σ' αυτή είναι αρκετά δύσβατος. Βασικά υπάρχουν δύο διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτάσετε στη παραλία. Αυτή που βρίσκεται πιο κοντά στο χωριό Όλυμπος είναι η πιο εύκολη ενώ μπορείτε να κάνετε και μία στάση στο εκκλησάκι του Αγίου Μηνά απ' όπου μπορείτε να βγάλετε πανοραμικές φωτογραφίες. Ενναλακτικά μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τη παραλία με καραβάκι από τα Πηγάδια.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν δύο ταβερνάκια που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες για φαγητό. Αν και η πρόσβαση είναι δύσκολή, η ησυχία που προσφέρει η παραλία σε συνδυασμό με την ομορφιά του τοπίου αποζημιώνουν τον επισκέπτη.

Λιμεναρχείο Καρπάθου: (22450) 22227

Social Campaign