Παραλία Λιβάδι Γερανού

Translate English Version

Παραλία Λιβάδι Γερανού

Πρόκειται για μία από τις πιο ήσυχες παραλίες της Πάτμου, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού. Η αμμώδης παραλία με τα βότσαλα και τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά μαγεύει τους επισκέπτες με την φυσική της ομορφιά. Ο βυθός είναι εξίσου όμορφος και ενδείκνυται για κολύμβηση με μάσκα. Δεν υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά τα αλμυρίκια κατά μήκος της παραλίας προσφέρουν την απαιτούμενη σκιά. Το Λιβάδι Γερανού ή Λιβάδι του Ντεληποθητού πήρε το όνομα του από την Παναγία του Γερανού, μια εκκλησία που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Η παραλία βρίσκεται σε έναν προστατευμένο κόλπο έχοντας απέναντι τη μικρή νησίδα του Αγίου Γεωργίου. Είναι αυτή που την προστατεύει από τους δυνατούς καλοκαιρινούς ανέμους. Επάνω στην νησίδα βρίσκεται το ομώνυμο εκκλησάκι και μία μικρή αμμώδης παραλία. Το κολύμπι μέχρι την νησίδα αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία. 

Απέχει 13 χιλιόμετρα από την Χώρα του νησιού και 9 από το λιμάνι, την Σκάλα. Στην παραλία λειτουργεί μία ταβέρνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ ή φαγητό. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη μέσω του ασφαλτοστρωμένου δρόμου με κατεύθυνση την παραλία του Κάμπου. Με την τοπική συγκοινωνία μπορείτε να φτάσετε στην παραλία του Κάμπου και από εκεί να περπατήσετε για περίπου 35' λεπτά ως το Λιβάδι Γερανού.

 

Λιμεναρχείο Πάτμου: (22470) 31231

Social Campaign