Μηλιά

Translate

Μηλιά

Θεωρείται από πολλούς η ομορφότερη παραλία του νησιού. Πρόκειται για ακόμη μία πανέμορφη παραλία της Σκοπέλου με άμμο, ψιλό βότσαλο και διάφανα γαλαζοπράσινα νερά. Περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση ενώ απέναντί της έχει το καταπράσινο νησάκι της Δασιάς που μπορείτε εύκολα να φτάσετε με βάρκα.

Ένας βράχος στο κέντρο της παραλίας την χωρίζει στα δύο με το αριστερό τμήμα να προσελκύει περισσότερους επισκέπτες καθώς διαθέτει beach bar με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ η δεξιά πλευρά είναι πιο ήσυχη. Είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού αφού εκτείνετε σε μεγάλη απόσταση και από τις δύο πλευρές του βράχου. Διαθέτει πολύ όμορφο βυθό και ενδείκνυται για κολύμβηση με αναπνευστήρα. Το ηλιοβασίλεμα από την παραλία είναι από τα πιο όμορφα.

Η δημοφιλής παραλία βρίσκεται 1 χιλιόμετρο βόρεια από τον όρμο του Πανόρμου και 15 περίπου χιλιόμετρα από την Χώρα της Σκοπέλου. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη είτε με αυτοκίνητο είτε με λεωφορείο. Πίσω από την παραλία υπάρχει μία ταβέρνα, μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και ελεύθερος χώρος στάθμευσης.