Καστάνι

Translate

Καστάνι

Η παραλία Καστάνη βρίσκεται βόρεια της Μηλιάς και ίσως η πιο διάσημη παραλία της Σκοπέλου αφού εκεί πραγματοποιήθηκαν πολλά από τα γυρίσματα της ταινίας Mamma Mia. Η σκηνή όπου η Sophie και ο Sky τραγουδούν το Lay All Your Love on Me καθώς και αυτή που η Sophie με τη Donna αποχαιρετούν τους μπαμπάδες της Sophie είναι μόνο μερικές από τις σκηνές που γυρίστηκαν στην υπέροχη αυτή παραλία. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων είχε στηθεί ένα ξύλινο μπαρ, το οποίο αφαιρέθηκε με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων.

Πρόκειται για μία πανέμορφη παραλία με πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά που βρίσκεται μέσα σε έναν καταπράσινο κόλπο με τα πεύκα να φθάνουν κυριολεκτικά μέχρι τη θάλασσα. Η ακτή καλύπτεται από άμμο και προσφέρει θέα στη μικρή νησίδα της Δασιάς και το νησί της Σκιάθου. Είναι πολύ καλά οργανωμένη και εκτός από ξαπλώστρες και ομπρέλες, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν και ένα αναψυκτήριο από το οποίο μπορούν να προμηθευτούν νερό, καφέ, αναψυκτικά και σνακ.  

Η παραλία απέχει 21 χιλιόμετρα από τη Χώρα της Σκοπέλου. Η πρόσβαση είναι εύκολη αν και τα τελευταία 500 μέτρα είναι χωματόδρομος, στο τέλος του οποίου, υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης. Από τη Καστάνι ξεκινάει ένα μονοπάτι που ενώνει τη παραλία με την εξίσου όμορφη παραλία της Μηλιάς.