Παραλία Γλυστέρι

Translate English Version

Παραλία Γλυστέρι

Η βοτσαλωτή παραλία Γλυστέρι βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Σκοπέλου. Είναι μία μαγευτική παραλία με πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά που αποτέλεσε το σκηνικό κάποιων γυρισμάτων της διάσημης ταινίας του Χόλυγουντ ”Mamma Mia”. Εκεί είχαν τοποθετήσει οι συντελεστές της ταινίας την Villa Donna. Η βίλα πλέον δεν υπάρχει αφού η είσοδος είχε κατασκευαστεί από φελιζόλ για τις ανάγκες της ταινίας και με το πέρας των γυρισμάτων, όλες οι κατασκευές απομακρύνθηκαν.

Η παραλία βρίσκεται στο βάθος ενός καταπράσινου και προστατευόμενου από τους ανέμους κόλπου. Εκεί μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '60 λειτουργούσε καρνάγιο, όπου εργάζονταν πολλοί καραβομαραγκοί του νησιού. Σήμερα στο σημείο λειτουργεί αναψυκτήριο με ομπρέλες και ξαπλώστρες για τους επισκέπτες. Δίπλα στη παραλία, υπάρχει η Σπηλιά Τρυπητή. Η παραλία είναι απομονωμένη και ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία.

Απέχει 5,4 χιλιόμετρα από τη Χώρα και η πρόσβαση σε αυτή είναι εύκολη. Οδικώς θα χρειαστείτε περίπου 10’ λεπτά για να φτάσετε έως εκεί, ακολουθώντας το δρόμο που οδηγεί στο Κάστρο της Σκοπέλου. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να περάσετε μέσα από έναν όμορφο ελαιώνα. Εναλλακτικά μπορείτε να την επισκεφθείτε με καΐκια που κάνουν τη διαδρομή από το λιμάνι της Σκοπέλου. Είναι από τις παραλίες της Σκοπέλου που αξίζει να επισκεφθείτε, τόσο για το όμορφο τοπίο όσο και για να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά τους.

 

Λιμεναρχείο Σκοπέλου: (24240) 22180

Social Campaign