Κανάλι της Αγάπης

Translate English Version

Κανάλι της Αγάπης

Το Κανάλι της Αγάπης ή αλλιώς Canal d’amour, είναι μια πολύ ιδιαίτερη παραλία και ταυτόχρονα μία από τις πιο διάσημες και όμορφες της Κέρκυρας. Είναι ένα αριστούργημα της θάλασσας και του ανέμου που δημιουργήθηκε από τη διαβρωτική επίδραση του νερού και του αέρα πάνω σε βράχο από ψαμμίτη. Η θαλάσσια περιοχή γύρω από το Κανάλι είναι γεμάτη με αποθέματα αργίλου, ενώ της αποδίδονται αρκετές αποτοξινωτικές και ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες. Η μικρή αμμώδης παραλία περιβάλλεται και από τις δύο πλευρές από βράχους ψαμμίτη που προσφέρονται για βουτιές στα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Κατά μήκος του Καναλιού έχουν διαμορφωθεί πανέμορφες σπηλιές που αξίζει κάποιος να ανακαλύψει.

Εκτός από την φυσική ομορφιά, την παραλία συνοδεύει ένας μύθος. Ο μύθος θέλει όσα ζευγάρια κολυμπήσουν στα νερά του να μείνουν για πάντα ερωτευμένα ή όσοι καταφέρουν και κολυμπήσουν μέχρι την τελευταία άκρη του να βρουν τον έρωτα της ζωής τους. Άλλοι πάλι πιστεύουν, πως ρίχνοντας ένα νόμισμα στο βυθό της θάλασσας θα γνωρίσουν την πραγματική αγάπη. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πλήθη τουριστών κατακλύζουν το Κανάλι της Αγάπης.

Η διάσημη παραλία βρίσκεται στο Σιδάρι, στις βόρειες ακτές της Κέρκυρας, μεταξύ των χωριών Σιδάρι και Περουλάδες, 32 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Το Κανάλι της Αγάπης, είναι από τις παραλίες που ξεχωρίζουν για την απαράμιλλη φυσική τους ομορφιά και σίγουρα ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε είτε είστε ερωτευμένοι είτε όχι. Μια φωτογραφική μηχανή αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για να μπορέσετε να αποτυπώσετε τις φυσικές ομορφιές του Καναλιού της Αγάπης. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη αφού το αυτοκίνητο φτάνει πολύ κοντά στη παραλία.

 

 

Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας: (26613) 65200

Social Campaign