Λογγάς

Translate

Λογγάς

Μία ιδιαίτερη παραλία στη βορειοδυτική πλευρά της Κέρκυρας. Πρόκειται για μία αμμώδης παραλία με ρηχά νερά που περιβάλλεται από γιγαντιαίους κάθετους βράχους οι οποίοι αποτελούνται κυρίως από ιζηματογενή αμμώδη πετρώματα. Η ιδιαιτερότητα αυτής της παραλίας έγκειται  στο γεγονός ότι εξαιτίας των μικρών διαστάσεων της όταν η θάλασσα είναι ταραγμένη την σκεπάζει με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται. Θεωρείται από τις ομορφότερες παραλίες της Κέρκυρας και ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού.

Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ πολλές φορές έχει βραβευτεί με την γαλάζια σημαία λόγω της καθαρότητας των νερών της. Το ηλιοβασίλεμα από την παραλία είναι φανταστικό αφού ο ήλιος βυθίζεται κυριολεκτικά μέσα στην θάλασσα.

Βρίσκεται 36 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης και ο δρόμος για την παραλία περνάει από το χωριό Περουλάδες. Η κατάβαση είναι λίγο δύσκολη αφού θα πρέπει να κατεβείτε ένα απότομο μονοπάτι. Μην παραλείψετε να αλείψετε το σώμα και το πρόσωπο με άργιλο από τα βράχια. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ταβέρνες και καταλύματα.