Παραλία Αρίλας

Translate English Version

Παραλία Αρίλας

Είναι μία μεγάλη παραλία μέσα σε έναν προστατευμένο από τους ανέμους κόλπο, για το λόγο αυτό έχει συνήθως ήρεμα νερά και τη προτιμούν οικογένειες με μικρά παιδιά. Τόσο η ακτή όσο και ο βυθός της θάλασσας καλύπτονται από άμμο, ενώ τα νερά της είναι ρηχά και κρυστάλλινα. Απέναντί της έχει ένα σχηματισμό τριών βραχονησίδων (Γραβια, Συκιά, Γυναίκα) που μόνο όσοι είναι σε καλή φυσική κατάσταση και γνωρίζουν καλό κολύμπι μπορούν να φτάσουν ως εκεί κολυμπώντας. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθείτε τις βραχονησίδες με βάρκα. Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης παραλίας είναι ότι το μέγεθός της αλλάζει από μέρα σε μέρα ανάλογα με τους ανέμους που φυσούν στη περιοχή, δίνοντας την αίσθηση ότι πρόκειται για διαφορετική παραλία.

Αν βρεθείτε στη παραλία αποκλείεται να μη παρατηρήσετε το ακρωτήριο Κεφάλι που χωρίζει τον Αρίλλα από τον Άγιο Στέφανο. Στην άκρη του ακρωτηρίου και κοντά στο γκρεμό δεσπόζει ένα μικρό οίκημα με ένα στρογγυλό πύργο. Οι κάτοικοι της περιοχής το ονομάζουν «Φυλάκιο» και χτίστηκε για να λειτουργήσει ως πολεμικό παρατηρητήριο κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά το πόλεμο το οικόπεδο επέστρεψε στον ιδιοκτήτη και σήμερα το φυλάκιο δεν είναι επισκέψιμο. Ωστόσο μία παραθαλάσσια πεζοπορία από το χωματόδρομο του Αρίλλα έως τον Άγιο Στέφανο είναι μία ξεχωριστή εμπειρία.

Η παραλία βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Κέρκυρας, 35 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Αν και είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες δε συγκεντρώνει πολύ κόσμο, γεγονός που τη καθιστά ιδανική για μία ημέρα χαλάρωσης και ηρεμίας στη παραλία. Έχει βραβευτεί πολλές φορές με τη Γαλάζια σημαία και διαθέτει εγκαταστάσεις θαλασσίων σπορ. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν καταλύματα αλλά όχι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Υπάρχουν επίσης καφετέριες, κέντρα διασκέδασης και χώροι εστίασης. Η επίσκεψη στη παραλία Αρίλλας μπορεί να συνδυαστεί με μία βουτιά στη παραλία του Αγίου Στεφάνου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας: (26613) 65200

Social Campaign