Παραλία Γυαλί

Translate English Version

Παραλία Γυαλί

Η παραλία Γυαλί είναι μια ερημική παραλία στη δυτική ακτή του νησιού, κάτω από το χωριό Γιαννάδες και κοντά στην παραλία Έρμονες. Η πρόσβαση στην παραλία Γυαλί γίνεται μέσω θαλάσσης, με σκάφος ή με εκδρομικά καΐκια που ξεκινούν από την παραλία των Λιαπάδων. Μπορείτε αν θέλετε να ενοικιάσετε τη δική σας βάρκα από την παραλία Έρμονες, καθώς η απόσταση ανάμεσα στις δύο παραλίες δεν είναι πολύ μεγάλη. Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια αλλά η κατάβαση είναι δύσκολη και επικίνδυνη. Για το λόγο αυτό υπάρχει σήμανση που έχει τοποθετήσει η τοπική κοινότητα. Από το χώρο στάθμευσης ως τη κορυφή του βράχου η πεζοπορία είναι εύκολη. Δύσκολη είναι η κατάβαση της πλαγιάς και σίγουρα δε συστήνεται για ανθρώπους με φοβία στα ύψη. Υπάρχουν σκοινιά που θα σας βοηθήσουν στη κατάβαση καθώς και μερικές ξύλινες σκάλες. Χρειάζεται προσοχή και σίγουρα δεν ενδείκνυται για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

Ωστόσο, η ομορφιά αυτής της παραλία θα σας αποζημιώσει. Η παραλία Γυαλί είναι περιτριγυρισμένη από βράχια που προσδίδουν ένα άγριο χαρακτήρα στη μαγευτική αυτή παραλία. Η ακτή είναι καλυμμένη με ψιλό βοτσαλάκι, όπως και ο βυθός. Όσο για τη καθαρότητα και τη διαύγεια των νερών τη περιγράφει καλύτερα η ονομασία της: Γυαλί. Η παραλία είναι απομονωμένη και προσφέρει ηρεμία σε όσους καταφέρουν να φτάσουν ως εκεί. Αν μάλιστα είστε τυχεροί μπορεί να έχετε όλη τη παραλία δική σας αφού δεν είναι πολλοί αυτοί που την επισκέπτονται. Απλά μη παραλείψετε να έχετε μαζί σας νερό και μερικά σνακ αφού σε κοντινή απόσταση δεν υπάρχουν υποδομές.  

Η παραλία Γυαλί είναι η νοτιότερη από μια σειρά ερημικών παραλιών που ξεκινούν από τους Λιαπάδες και οι οποίες είναι πραγματικά παρθένες, χωρίς καμία τουριστική υποδομή, ιδανικές για χαλάρωση και ηρεμία. Αυτές οι παραλίες με τη σειρά από βορρά προς νότο είναι: η Ροβινιά, ο Λινιόδορος, το Paradise, το Στελάρι και τέλος το Γυαλί. Αν λοιπόν αγαπάτε την περιπέτεια και την εξερεύνηση, μη διστάσετε να πάτε. Σίγουρα θα τη λατρέψετε.

 

Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας: (26613) 65200

Social Campaign