Παραλία Αρκουδίλα

Translate English Version

Παραλία Αρκουδίλα

Η παραλία Αρκουδίλα βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού, εκεί όπου βρίσκεται το Ακρωτήρι Ασπρόκαβος. Η περιοχή παραμένει ακόμη παρθένα χωρίς μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, γεγονός που έχει βοηθήσει ώστε το φυσικό τοπίο να παραμένει ως σήμερα αναλλοίωτο. Η Αρκουδίλα είναι μια μεγάλη σε μήκος παραλία που ξεχωρίζει για την απαράμιλλή φυσική της ομορφιά και τους εντυπωσιακούς και απότομους βράχους που την περιβάλλουν. Η ακτή καλύπτεται από άμμο και τα νερά βαθαίνουν απότομα μετά από λίγα μέτρα. Λόγω της ανοιχτής θάλασσας, τα νερά είναι συχνά ταραγμένα και χρειάζεται προσοχή γιατί υπάρχουν αρκετά υποθαλάσσια ρεύματα. Στη παραλία λειτουργεί αναψυκτήριο με ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση αλλά το υπόλοιπο τμήμα της παραλίας είναι ελεύθερο.

Όσο αφορά την ονομασία εικάζεται ότι προέρχεται από το δέντρο Αρκουδόδενδρο που αφθονούσε στη περιοχή, ωστόσο σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή το όνομα προήλθε από τους Γάλλους και σημαίνει Αψίδα του νησιού λόγω του ότι ο κολπίσκος μοιάζει με αψίδα ή γιατί δημιουργούνται συχνά αψίδες στη διαβρωμένη άργιλο. Η άγρια ομορφιά του τοπίου σε συνδυασμό με την αμμώδη ακτή και τα καταγάλανα νερά κατατάσσουν τη συγκεκριμένη παραλία ανάμεσα στις ομορφότερες του νησιού. Η παραλία απέχει 52 περίπου χιλιόμετρα από τη πόλη της Κέρκυρα και μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο του Κάβου. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός χωματόδρομου στη περιοχή του Κάβου αλλά μπορεί κανείς να φτάσει και από τη δυτική πλευρά στο σημείο όπου οι ντόπιοι ονομάζουν Μικρονήσι.

Το μπάνιο στη όμορφη αυτή παραλία μπορεί να συνδυαστεί με μία επίσκεψη στο ομώνυμο δάσος με τη πλούσια βλάστηση. Στη κορυφή του λόφου υπάρχουν ερείπια της ιστορικής Μονής της Παναγίας του Αρκουδίλα του 17ου αιώνα που έχει ανακηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Λίγο πιο πέρα, βρίσκεται ένα παλιό πυροβολείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας: (26613) 65200


Social Campaign