Μάρτσαλο

Translate English Version

Μάρτσαλο

Το Μάρτσαλο που στα λατινικά σημαίνει Καλό Λιμάνι, είναι μία απομονωμένη παραλία πίσω από τα δυτικά Αστερούσια Όρη στο ακρωτήρι Λίθινο. Για να φτάσει κάποιος στη παραλία θα πρέπει να διασχίσει το Μαρτσαλιώτικο φαράγγι, περίπου 40 λεπτά περπάτημα ή με καραβάκι από την Αγία Γαλήνη, τον Κόκκινο Πύργο ή τα Μάταλα. 

Η βοτσαλωτή παραλία με τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά έχει σχεδόν πάντα ήρεμα νερά. Περιβάλλεται από βράχια και έχει εντυπωσιακό βυθό που αξίζει να εξερευνήσετε. Στο μέσο της παραλίας υπάρχει αποβάθρα για τις βάρκες ενώ στη παραλία υπάρχουν και μερικά αλμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά. Αν και η πρόσβαση είναι δύσκολη, η επίσκεψη αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία καθώς το τοπίο είναι μοναδικό. 

Η παραλία χρησιμοποιήθηκε ως λιμάνι από τα Μινωϊκά χρόνια, καθώς βρέθηκαν ίχνη από λιμενικό οικισμό του 1800-1600 π.Χ. Αργότερα, ο Απόστολος Παύλος σταμάτησε στο Μάρτσαλο για να διδάξει τον Χριστιανισμό, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς τη Ρώμη. Λόγω της ύπαρξης του ναού και των ερημητηρίων, στην παραλία δεν επιτρέπεται ο γυμνισμός. Στα ανατολικά της παραλίας βρίσκεται η παραλία του Αγιοφάρραγου.

 

Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου: (28134) 06910

Social Campaign