Μύρτος

Translate English Version

Μύρτος

Πρόκειται για την πιο διάσημη παραλία του νησιού και ένα από τα κύρια αξιοθέατα. Βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού, 30 χιλιόμετρα βόρεια από το Αργοστόλι. Το πιο κοντινό χωριό είναι τα Διβαράτα, 2,5 χλμ νότια της παραλίας. 

Η παραλία έχει βότσαλα ενώ η θάλασσα  έχει κρυστάλλινα νερά με το μπλέ τις θάλασσας να υπάρχει σε όλες τις αποχρώσεις. Η θάλασσα βαθαίνει απότομα και για το λόγο αυτό απαιτείται προσοχή ειδικά για μικρά παιδιά. Η παραλία περιβάλλεται από γκρεμούς και έχει μήκος περίπου 800 μέτρα. Στην άκρη υπάρχει μια μικρή σπηλιά η οποία συμπληρώνει την ομορφιά της παραλίας. Χωρίζεται σε οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνα και ελεύθερη. Το ηλιοβασίλεμα στο Μύρτο είναι εντυπωσιακό αφού η παραλία βλέπει δυτικά και ο ήλιος βυθίζεται κυριολεκτικά στη θάλασσα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ψηφιστεί πολλές φορές ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και μία από τις καλύτερες της Μεσογείου. 

Η παραλία είναι επικίνδυνη διότι ο κόλπος είναι ανοικτός και κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας εμφανίζονται μεγάλα κύματα., ενώ έχει και πολλά ρεύματα που μπορεί να παρασύρουν τον κολυμβητή. Είναι συχνές οι περιπτώσεις τέτοιων περιστατικών και για το λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Ο καλύτερος άνεμος για να επισκεφθεί κάποιος την παραλία είναι ο νοτιοανατολικός (ΝΑ) ώστε να μην έχει κύματα.

Η στάθμευση είναι δύσκολη τους καλοκαιρινούς μήνες που συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες, επομένως οι καλύτερες ώρες για να επισκεφθεί κάποιος την παραλία είναι είτε πολύ νωριίς το πρωί είτε αργά το απόγευμα.  

Η θέα πάνω από τον Μύρτο είναι μαγευτική με την αντίθεση που κάνει το άσπρο βότσαλο της παραλίας με τις αποχρώσεις που παίρνουν τα νερά της θάλασσας λόγω των ρευμάτων και το σκούρο πράσινο της περιοχής. 

Στην παραλία διοργανώνεται κάθε Αύγουστο το Πολιτιστικό Καλοκαίρι, ένα μουσικό φεστιβάλ του δήμου Πυλαρέων.

Campaign