Παραλία Καλυψώ

Translate English Version

Παραλία Καλυψώ

Η παραλία Καλυψώ βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου, 31 χιλιόμετρα από την πόλη, ανάμεσα στον Πλακιά και την Πρέβελη. Πρόκειται για έναν μακρόστενο κόλπο 100 περίπου μέτρων που σχηματίζεται ανάμεσα σε τεράστιους κάθετους βράχους. Ο κόλπος καταλήγει σε μία μικρή, αμμώδη παραλία 2 περίπου μέτρων. Ο κόλπος ονομάζεται Κάραβος αλλά πολλοί τον αποκαλούν και πειρατικό φιόρδ γιατί εκεί έβρισκαν καταφύγιο οι πειρατές κατά τους βυζαντινούς χρόνους.

Τα νερά είναι κρυστάλλινα και το χρώμα του νερού αλλάζει ανάλογα με το βάθος του σημείου. Αλλού είναι καταγάλανα και αλλού γαλαζοπράσινα. Ο βυθός είναι πλούσιος σε ζωή από ψάρια, φυτά και κοράλλια και προσφέρεται για εξερεύνηση με μάσκα. Η παραλία είναι αρκετά γνωστή και πολλοί είναι αυτοί που έρχονται να φωτογραφίσουν αυτό το μοναδικό σε ομορφιά τοπίο αλλά και να κολυμπήσουν στον εντυπωσιακό κόλπο.

Πάνω από τη παραλία υπάρχει ένα τουριστικό θέρετρο, το οποίο έχει τοποθετήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες στις λείες επιφάνειες των βράχων. Επίσης στη περιοχή υπάρχουν διαμορφωμένα μονοπάτια κατά μήκος των βράχων, που αξίζει να περπατήσετε και να θαυμάσετε από ψηλά το κόλπο και τις απόκρημνες ακτές. Αναφορές στο κόλπο υπάρχουν από την αρχαιότητα. Σύμφωνα με τη μυθολογία εκεί έμεινε ο Οδυσσέας επιστρέφοντας στην Ιθάκη για 7 χρόνια, μαγεμένος τόσο από το τοπίο όσο και από την βασίλισσα Καλυψώ. Για να φτάσετε στη παραλία θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν από τους δύο δρόμους που ξεκινούν από το χωριό Διμόνι.

Αποστάσεις:

  • Παραλία Καλυψώ - Ρέθυμνο: 39,6 χλμ. (49 λεπτά)
  • Παραλία Καλυψώ - Πλακιάς: 4,2 χλμ. (8 λεπτά)

Keep beaches clean