Παραλία Γλυκά Νερά

Translate English Version

Παραλία Γλυκά Νερά

Τα Γλυκά Νερά πήραν το όνομά τους από τις πηγές πόσιμου νερού που αναβλύζουν σε διάφορα σημεία της παραλίας. Η παραλία βρίσκεται ανάμεσα στην Χώρα Σφακίων και στο Λουτρό σε απόσταση 75 χιλιομέτρων νότια των Χανίων και 3 χιλιομέτρων δυτικά της Χώρας Σφακίων. Στο σημείο καταλήγουν εντελώς κάθετα στην παραλία τα βουνά των Σφακίων, τα Λευκά Όρη. Τα Γλυκά Νερά θεωρούνται ως  μία από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης.

Η παραλία είναι καλυμένη με βότσαλο και τα νερά είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα, αν και αρκετά κρύα λόγω των πηγών που εκβάλλουν στη θάλασσα. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το χαρακτηριστικό βαθυγάλανο χρώμα των νερών. Τα αλμυρίκια κατά μήκος της παραλίας προσφέρουν φυσική σκιά στους λουόμενους. Τα νερά βαθαίνουν απότομα και είναι ιδανικά για καταδύσεις εξαιτίας του βραχώδους βυθού. Ένα τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ υπάρχει και ένα μικρό ταβερνάκι, χτισμένο επάνω σ' ένα βράχο, μέσα στη θάλασσα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσει κάποιος στη παραλία είναι με καραβάκι από τη Χώρα των Σφακίων ή το Λουτρό. Εναλλακτικά υπάρχει και το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 που περνάει από τη παραλία. Ο χρόνος πεζοπορίας είναι 30' περίπου λεπτά από τα Σφακιά και 60' περίπου λεπτά από το Λουτρό. Μεγάλο μέρος του μονοπατιού που ξεκινάει από τα Σφακιά βρίσκεται σε μεγάλο ύψος και στο χείλος του γκρεμού οπότε καλό είναι να μην το περπατήσετε εάν πάσχετε από υψοφοβία. Η παραλία είναι δημοφιλής για όσους αγαπούν την κατασκήνωση, ενώ το ανατολικό τμήμα της παραλίας καταλαμβάνεται κυρίως από γυμνιστές.

Keep beaches clean