Πως να Πάτε

Translate English Version

Πλοίο

Από Πειραιά

Για τη Νάξο υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά όλο το χρόνο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο αριθμός των δρομολογίων αυξάνεται για να καλύψει την αυξημένη κίνηση. Τα δρομολόγια εκτελούνται από συμβατικά και ταχύπλοα πλοία που αναχωρούν από τις Πύλες Ε6 και Ε7 του λιμένος Πειραιώς. Το ταξίδι διαρκεί από 3 έως 6,5 ώρες ανάλογα με το τύπο του πλοίου και τις ενδιάμεσες προσεγγίσεις λιμένων.

Από Ραφήνα

Από τη Ραφήνα εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια προς τη Νάξο με συμβατικά και ταχύπλοα πλοία. Το ταξίδι από τη Ραφήνα προς τη Νάξο διαρκεί από 3,5 έως 4,5 ώρες ανάλογα με το τύπο του πλοίου.

Από Λαύριο

Από το λιμάνι του Λαυρίου εκτελείται ένα δρομολόγιο εβδομαδιαίως προς το νησί της Νάξου. Το δρομολόγιο εκτελείται συνήθως Σάββατο από συμβατικό πλοίο και το ταξίδι διαρκεί 8,5 περίπου ώρες.

Σύνδεση με άλλα νησιά

Η Νάξος συνδέεται ακτοπλοικώς με τα νησιά Αμοργός, Ανάφη, Άνδρος, Αστυπάλαια, Δονούσα, Ηρακλειά, Ηράκλειο Κρήτης (4 ώρες), Θηρασία, Ίος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κέα, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Κως, Λειψοί, Λέρος, Μήλος, Μύκονος (40 λεπτά), ΝίσυροςΠάρος (1 ώρα), Πάτμος, Ρέθυμνο, Ρόδος, Σαντορίνη (1-4 ώρες), ΣίκινοςΣίφνος, ΣύμηΣύρος, Σχοινούσσα, ΤήλοςΤήνος και Φολέγανδρος. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης στο κέντρο των Κυκλάδων, αποτελεί ιδανική αφετηρία για island hopping στα νησιά των Κυκλάδων.

 

Αεροπλάνο

Η αεροπορική σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Νάξου είναι συχνή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Οι πτήσεις αναχωρούν από το Διεθνές Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η διάρκεια της πτήσης είναι 40 περίπου λεπτά. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.