Πως να Πάτε

Translate English Version

Πλοίο

Από Πειραιά

Καθημερινά είναι τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε6 και Ε7) προς το νησί της Πάρου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι αναχωρήσεις μπορεί να φτάσουν καθημερινά τις 5-6 ανάλογα με την επιβατική κίνηση. Τα δρομολόγια εκτελούν τόσο συμβατικά όσο και ταχύπλοα πλοία και ο μέσος όρος ταξιδιού κυμαίνεται από 2,5 έως 5 ώρες ανάλογα με το τύπο του πλοίου.

Από Ραφήνα

Το δρομολόγιο από Ραφήνα προς Πάρο εκτελείται τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχουν έως και 4 αναχωρήσεις καθημερινά από συμβατικά πλοία και ταχύπλοα. Το ταξίδι από τη Ραφήνα διαρκεί 3 έως 6,5 ώρες ανάλογα με το τύπο του πλοίου και τις ενδιάμεσες προσεγγίσεις λιμένων.

Από Λαύριο

Από το Λαύριο υπάρχει ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο προς τη Πάρο. Το δρομολόγιο εκτελείται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 7 ώρες.

Σύνδεση με άλλα νησιά

Η Πάρος βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων, οπότε προσφέρεται για island hopping. Το νησί συνδέεται ακτοπλοικώς με τα νησιά Αμοργός, Ανάφη, Άνδρος, Αστυπάλαια, Δονούσα, Ηρακλειά, Ηράκλειο (Κρήτη), Θηρασία, Ίος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κέα, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Κως, Λειψοί, Λέρος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Νίσυρος, Πάτμος, Ρέθυμνο, Ρόδος, Σαντορίνη, Σέριφος, ΣίκινοςΣίφνος, Σύμη, Σύρος, Σχοινούσσα, Τήλος, Τήνος και Φολέγανδρος.

Αεροπλάνο

Από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπάρχουν καθημερινές πτήσεις προς το νησί της Πάρου όλο το χρόνο. Ο χρόνος πτήσης είναι 40 λεπτά. Το αεροδρόμιο της Πάρου βρίσκεται 10 χιλιόμετρα  νοτιοδυτικά της Παροικιάς, στη περιοχή Βουτάκος Αγκαιριάς. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.