Πως να Πάτε

Translate English Version

Πλοίο

Από Πάρο

Στην Αντίπαρο μπορείτε να φτάσετε αφού πρώτα ταξιδέψετε στη Πάρο. Η Πάρος συνδέεται με πολλά καθημερινά δρομολόγια με το λιμάνι του Πειραιά, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το ταξίδι διαρκεί 3,5 περίπου ώρες με ταχύπλοο και 5 ώρες με συμβατικό πλοίο. Δρομολόγια προς τη Πάρο εκτελούνται και από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια προς τη Πάρο αλλά και τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με άλλα νησιά μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τα δύο λιμάνια της Πάρου που συνδέονται ακτοπλοϊκά με την Αντίπαρο, είναι η Παροικιά και η Πούντα. Η σύνδεση εξυπηρετείται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η συντομότερη διέλευση είναι από το λιμάνι της Πούντας και διαρκεί 7’ λεπτά. Δρομολόγια εκτελούνται κάθε 20’ λεπτά από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ και τα πλοία έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων. Στη Πούντα μπορείτε να φτάσετε οδικώς ή με λεωφορείο (ΚΤΕΛ) της τοπικής συγκοινωνίας. Αν πάλι ταξιδεύετε με αυτοκίνητο ή μηχανή, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη σήμανση προς Αλυκή – Πούντα.

Από το λιμάνι της Παροικιάς, η διέλευση διαρκεί 30’ λεπτά. Τα δρομολόγια δεν είναι τόσο συχνά και τα πλοία που εκτελούν το δρομολόγιο δεν μεταφέρουν οχήματα. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο λειτουργεί συνήθως από το Πάσχα έως τον Οκτώβριο και το κόμιστρο είναι λίγο υψηλότερο από το αντίστοιχο που ξεκινάει από το λιμάνι της Πούντας. Εισιτήρια εκδίδονται μέσα στο πλοίο και δεν υπάρχει η δυνατότητα κράτησης.