Πως να Πάτε

Translate English Version

Πλοίο

Η Σκόπελος συνδέεται με τακτικά δρομολόγια πλοίων με τον Βόλο, τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Μαντούδι Ευβοίας. Το νησί έχει τρία λιμάνια, το κύριο λιμάνι στη Χώρα, το λιμάνι στη Γλώσσα και το λιμάνι του Αγνώντα στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού που εκτός των προγραμματισμένων δρομολογίων, χρησιμοποιείται όταν βόρειοι ισχυροί άνεμοι πνέουν στη περιοχή και δεν επιτρέπουν τα πλοία να δέσουν στο κύριο λιμάνι του νησιού.

Από Άγιο Κωνσταντίνο

Για να φτάσετε από την Αθήνα στη Σκόπελο θα πρέπει να κατευθυνθείτε οδικώς στον Άγιο Κωνσταντίνο και από εκεί να πάρετε το πλοίο. Η απόσταση από την Αθήνα έως τον Άγιο Κωνσταντίνο είναι 165 χιλιόμετρα και το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες. Στον Άγιο Κωνσταντίνο μπορείτε να φτάσετε και με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Φθιώτιδος. Από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου αναχωρούν καθημερινά επιβατικά πλοία, ιπτάμενα δελφίνια και καταμαράν προς τη Σκόπελο και ο μέσος χρόνος ταξιδιού κυμαίνεται από 1,5 – 4 ώρες ανάλογα τον τύπο του πλοίου. Τα δρομολόγια με πλοία εκτελούνται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο.

Από Μαντούδι Ευβοίας

Από το Μαντούδι Ευβοίας εκτελούνται δρομολόγια προς τη Σκόπελο μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. H ακτοπλοϊκή σύνδεση εκτελείται περίπου 4 φορές την εβδομάδα και ο μέσος χρόνος ταξιδιού είναι 2 ώρες. Εάν ταξιδεύετε από την Αθήνα και επιλέξετε το Μαντούδι για την αναχώρησή σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η απόσταση από την Αθήνα έως το Μαντούδι είναι 134 χιλιόμετρα (2 ώρες και 25 λεπτά).

Από Βόλο

Η Σκόπελος απέχει 61 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Βόλου. Καθημερινά από το λιμάνι του Βόλου αναχωρούν επιβατικά πλοία, καταμαράν και ιπτάμενα δελφίνια με προορισμό τη Σκόπελο. Την περίοδο αιχμής υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 δρομολόγια πλοίων την ημέρα. Ο χρόνος ταξιδιού κυμαίνεται από 2-4 ώρες ανάλογα τον τύπο του πλοίου.

Από Θεσσαλονίκη

Τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη είναι εποχιακά. Συνήθως ξεκινούν αρχές Ιουνίου και διαρκούν μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Εκτελούνται από ταχύπλοα πλοία και η διάρκεια ταξιδιού είναι λίγο πάνω από 2 ώρες. Το πλοίο εκτός από τα λιμάνια της Σκοπέλου, προσεγγίζει το λιμάνι της Σκιάθου, της Αλοννήσου και το Μαντούδι της Εύβοιας.

Σύνδεση με άλλα νησιά

Η Σκόπελος συνδέεται με απευθείας δρομολόγια πλοίων με τα νησιά Σκιάθος και Αλόννησος. Από την Αλόννησο τα δρομολόγια είναι καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και το ταξίδι διαρκεί 15 λεπτά έως 1,5 ώρα. Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, τα κοντινότερα αεροδρόμια είναι της Σκιάθου και της Νέας Αγχιάλου στο Βόλο. Και τα δύο αεροδρόμια εξυπηρετούν διεθνείς πτήσεις. Στη συνέχεια μπορείτε με πλοίο της γραμμής να ταξιδέψετε στην Σκόπελο.