Πως να Πάτε

Translate English Version

Πλοίο

Από Πειραιά

Ο Πόρος είναι ιδανικός προορισμός για σύντομες εξορμήσεις των κατοίκων του λεκανοπεδίου καθώς βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. Εξυπηρετείται καθημερινά τόσο από συμβατικά οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν το δρομολόγιο σε 2,5 ώρες όσο και από ταχύπλοα  (ιπτάμενα δελφίνια και καταμαράν) που εκτελούν το δρομολόγιο σε περίπου 1 ώρα. 

Από Γαλατά

Ωστόσο στο νησί μπορείτε να φτάσετε και με αυτοκίνητο αρκεί να οδηγήσετε μέχρι το Γαλατά στην ανατολική ακτή της Πελοποννήσου. Στο Γαλατά μπορείτε να αφήσετε το όχημά σας στο δημοτικό χώρο στάθμευσης και να περάσετε απέναντι με θαλάσσιο ταξί σε 5’ λεπτά ή μπορείτε να πάρετε το όχημα μαζί σας και να περάσετε απέναντι με καράβι σε 10΄ λεπτά. Από το Γαλατά τη θερινή περίοδο αναχωρούν πλοία για Πόρο κάθε μισή ώρα. Για να δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια πατήστε εδώ. Στο Πόρο μπορείτε επίσης να φτάσετε με ΚΤΕΛ του Νομού Αργολίδας με προορισμό το Γαλατά. Για να δείτε  τα δρομολόγια των λεωφορείων επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ Αργολίδας.

Σύνδεση με άλλα νησιά και προορισμούς

Ο Πόρος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα νησιά Αίγινα, Ύδρα και Σπέτσες καθώς και με τους ηπειρωτικούς προορισμούς Μέθανα, Γαλατάς, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι.