Πως να Πάτε

Translate English Version

Πλοίο

Από Πειραιά

Ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψετε στην Ύδρα είναι με πλοίο. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο δρομολόγια την ημέρα από το λιμάνι του Πειραιά προς την Ύδρα. Το δρομολόγιο εκτελείται από ταχύπλοα πλοία και ιπτάμενα δελφίνια και η διάρκεια ταξιδιού είναι 1,5 με 2 ώρες.

Από Μετόχι Ερμιόνης

Εάν πάλι δεν σας αρέσουν τα ταξίδια με πλοίο μπορείτε να κατευθυνθείτε οδικώς στο Μετόχι Ερμιόνης στην Πελοπόννησο και από εκεί με πλοίο ή θαλάσσιο ταξί να περάσετε απέναντι στην Ύδρα. Ο δρόμος είναι αρκετά καλός και με μία μέση ταχύτητα θα χρειαστείτε περίπου 2 και 45 λεπτά για να φτάσετε από την Αθήνα στο Μετόχι. Το Μετόχι βρίσκεται απέναντι από την Ύδρα και είναι το πλησιέστερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδος στο νησί.

Από Ερμιόνη

Μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε στο νησί της Ύδρας από την Ερμιόνη. Η Ερμιόνη απέχει 2 ώρες και 30 λεπτά οδικώς από την Αθήνα. Από εκεί εκτελούνται αρκετά δρομολόγια κατά τη διάρκεια της ημέρας προς και από την Ύδρα. Ο χρόνος ταξιδιού είναι 30 λεπτά.

Σύνδεση με άλλα νησιά

Η Ύδρα συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα νησιά Αίγινα, Πόρος και Σπέτσες. Το ακτοπλοϊκό ταξίδι από τον Πόρο προς την Ύδρα διαρκεί 30 λεπτά, ενώ από τις Σπέτσες 30 λεπτά με 1 ώρα. 

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Οχήματα στο νησί της Ύδρας δεν επιτρέπονται.Όλες οι μετακινήσεις γίνονται με ποδήλατα, άμαξες ή με τα πόδια.