Φαράγγι των Μύλων (Κάρδαρη)

Translate English Version

Φαράγγι των Μύλων (Κάρδαρη)

Η πεζοπορία στο Φαράγγι των Μύλων είναι εντυπωσιακή. Διασχίζει όμορφα τοπία, πλούσια σε φυσικές ομορφιές, ερείπια παλιών μύλων και στενά περάσματα πριν καταλήξει κάτω από τη γέφυρα στο Καστόρι και από εκεί στο Μαρμαρογέφυρο, ένα πέτρινο μονότοξο γεφύρι. Το μονοπάτι είναι ευδιάκριτο και προσοχή απαιτείται στο στενό πέρασμα του φαραγγιού, ειδικά αν έχει βρέξει πρόσφατα και το νερό είναι ορμητικό. Η πορεία μετά το στενό μέχρι το Καστόρι είναι εύκολη, διασχίζει πολλές φορές το ποτάμι και προσοχή απαιτείται στα ξύλινα σκαλιά και τις αυτοσχέδιες γέφυρες που μπορεί να μην είναι καλά συντηρημένες.

Σημείο εκκίνησης είναι το Γεωργίτσι αν και κάποιος μπορεί να επιλέξει την αντίθετη πορεία ξεκινώντας από το Καστόρι. Ξεκινώντας από το Γεωργίτσι η διαδρομή έχει περισσότερες κατηφόρες, άρα είναι πιο ξεκούραστη. Καλό είναι να φοράτε αδιάβροχα παπούτσια και να έχετε μαζί σας ένα μπατόν πεζοπορίας για στήριξη. Μία αλλαξιά ρούχα, νερό και μερικά σνακ είναι απαραίτητα.

Το φαράγγι είναι ιδανικό για όλες τις ηλικίες και η καλύτερη εποχή για να το διασχίσετε είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι. Η διάσχιση του φαραγγιού είναι μία μοναδική εμπειρία και σίγουρα αξίζει αν βρεθείτε στη περιοχή.