Φαράγγι Καλυψούς

Translate English Version

Φαράγγι Καλυψούς

Το φαράγγι της Καλυψούς είναι από τα ομορφότερα της Ελλάδος και αγαπημένο των φίλων του canyoning. Βρίσκεται στον ανατολικό Κίσσαβο, πάνω από το χωριό Κόκκινο Νερό και μπορεί εύκολα κάποιος να φτάσει ανηφορίζοντας από τον παραλιακό οικισμό Κόκκινο Χωριό προς το χωριό Καρίτσα, γνωστή και ως «μπαλκόνι του Αιγαίου». Λίγο πριν τη Καρίτσα υπάρχει σήμανση που οδηγεί στο πανέμορφο αυτό φαράγγι με τη πλούσια βλάστηση και τον εντυπωσιακό καταρράκτη που ρίχνει τα νερά του από ύψος 70 μέτρων.

Τα τελευταία χρόνια οργανώνονται πολλές πεζοπορικές εκδρομές που περιλαμβάνουν κατάβαση κάθετων τμημάτων βράχου με χρήση αναρριχητικού εξοπλισμού καθώς και κολύμβηση στις φυσικές λίμνες που δημιουργούν τα τρεχούμενα νερά. Ωστόσο όσοι δεν είναι έμπειροι σε κατάβαση βράχων έχουν τη δυνατότητα πεζοπορίας σε ένα πανέμορφο μονοπάτι που οδηγεί στους καταρράκτες και στις λίμνες.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το φαράγγι είναι από τα τέλη Απριλίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Στην αρχή το μονοπάτι κινείται σε δασικό δρόμο με θέα τη θάλασσα για περίπου 3,5 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια διασχίζει πυκνά δάση από κουμαριές και καστανιές μέχρι να καταλήξει στον εντυπωσιακό καταρράκτη με τις βάθρες με τα κρυστάλλινα νερά. Η σήμανση κατά μήκος της διαδρομής είναι πολύ καλή. Το φαράγγι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και είναι πολλοί αυτοί που το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Παρατηρήσεις:

Το μήκος της διαδομής περιλαμβάνιει και την επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.Το επίπεδο δυσκολίας είναι χαμηλό αλλά απαιτείται καλή φυσική κατάσταση. Η διαδρομή είναι ιδανική και για παιδιά 8+ με συνοδεία γονέων.