Παραλία Μαρμάρι

Translate English Version

Παραλία Μαρμάρι

Το Μαρμάρι βρίσκεται 15 χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη της Κω (στη βόρεια ακτή του νησιού) και 4 χιλιόμετρα βόρεια από το γραφικό Πυλί, του οποίου είναι το επίνειο. Η μεγάλη και αμμουδερή παραλία του συγκεντρώνει πολύ κόσμο γιατί είναι κοντινή στην πόλη, βρίσκεται σε ένα όμορφο περιβάλλον και είναι καλά οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, πολλές δυνατότητες για θαλάσσια σπορ και φυσικά κολύμπι, ηλιοθεραπεία και παιχνίδι στην άμμο.
 
Οι παραλιακές ταβέρνες και τα αναψυκτήρια της περιοχής προσφέρονται είτε για πρόχειρο, ή κανονικό φαγητό, για δροσιστικά ποτά και παγωμένα αναψυκτικά. Εξοπλισμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, με μεγάλη γκάμα επιλογών σε θαλάσσια σπορ, η βορεινή παραλία Μαρμάρι, φιλοξενεί χώρους εστίασης και φιλοξενίας σε όλο το μήκος της. 

 

 

Tips

Μεγάλη, αμμώδης παραλία, αρκετά ρηχή. Ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει μέσα στο νερό μέχρι και 50 μέτρα μακριά από την ακτή. Η ζώνη όπου επιτρέπεται το kitesurf είναι μόλις 10 μέτρα πλατιά. Η παρουσία αρκετών δέντρων πιθανόν να δυσκολέψει την απογείωση και την προσγείωση, ιδιαίτερα τους μη έμπειρους surfers.

Η καλύτερη περίοδος για να βρεθεί κάποιος εκεί είναι μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, αν και η σεζόν ξεκινά από το Μάη και φτάνει μέχρι τον Οκτώβρη. Οι άνεμοι είναι βορειοδυτικοί, θερμικοί και φυσούν από τη θάλασσα προς τη στεριά. Συνήθως ξεκινά να φυσά το μεσημέρι και δεν σταματά μέχρι τη δύση του ηλίου.