Παραλία Μπανάνα

Translate English Version

Παραλία Μπανάνα

Η παραλία Μεγάλη Μπανάνα είναι από τις πλέον φημισμένες παραλίες της Σκιάθου. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού, λίγο μετά τις Κουκουναριές και απέχει περίπου 13,6 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου. Ο όρμος που φιλοξενεί την Μεγάλη και την γειτονική Μικρή Μπανάνα (παραλία γυμνιστών) ονομαζόταν όρμος Κρασσά, αλλά αργότερα μετονομάστηκε και πήρε το συγκεκριμένο όνομα εξαιτίας του κυρτού σχήματος που παραπέμπει στο σχήμα μιας μπανάνας αλλά και του χρυσαφένιου χρώματος της ακτής. Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, απαλή άμμος και ατελείωτη διασκέδαση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, έχουν καταστήσει τη παραλία αγαπημένο προορισμό ντόπιων και τουριστών, κυρίως νέων. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται η παραλία Μικρή Μπανάνα, που συγκεντρώνει κυρίως γυμνιστές. Οι δύο παραλίες έχουν περίπου το ίδιο μήκος και χωρίζονται από βράχια.

Είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού με εξαιρετική οργάνωση. Εκτός από αναψυκτήρια και κέντρο θαλασσίων σπορ, υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, καμπίνες αλλαγής και εστιατόριο για όσους επιθυμούν να δειπνήσουν. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πολλές είναι οι εκδηλώσεις και τα πάρτι που διοργανώνονται στη παραλία, τα οποία αποτελούν κέντρο αναφοράς. Τα πεύκα φτάνουν ως τη θάλασσα και μαζί με τα ελαιόδεντρα διαμορφώνουν ένα υπέροχο τοπίο. Εντυπωσιακό είναι και το ηλιοβασίλεμα και σίγουρα αξίζει να παραμείνετε στη παραλία μέχρι την ώρα που δύει ο ήλιος και συνοδεία ενός δροσιστικού κοκτέιλ να απολαύσετε τον ήλιο να χρωματίζει τον ουρανό.

Η πρόσβαση στη παραλία είναι αρκετά εύκολη αν και το τελευταίο τμήμα του δρόμου είναι χωμάτινο και κατηφορικό. Υπάρχει χώρος στάθμευσης αλλά όχι δίπλα στην ακτή. Αν πάλι δεν έχετε αυτοκίνητο ή μηχανή, μπορείτε να φτάσετε στη παραλία με λεωφορεία της τοπικής συγκοινωνίας (στάση 26) αλλά και πάλι θα χρειαστεί να περπατήσετε λίγο. Είναι από εκείνες τις παραλίες που θα πρέπει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο νησί της Σκιάθου, ακόμη και αν δεν σας αρέσουν οι πολυσύχναστες και πολύβουες παραλίες. Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της σίγουρα θα σας μαγέψει και δύσκολα θα αντισταθείτε να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά της.

Campaign Image