Ορθή Άμμος

Translate English Version

Ορθή Άμμος

Η παραλία βρίσκεται ανατολικά από το ιστορικό Φραγκοκάστελλο και πήρε το όνομά της από τους μεγάλους αμμόλοφους που σχηματίζονται στην περιοχή και υψώνονται απότομα πάνω από τη θάλασσα. Καταγάλανα, ρηχά νερά, αμμοθίνες και βραχάκια σκόρπια στην θάλασσα δημιουργούν ένα πανέμορφο τοπίο. Δεν είναι οργανωμένη αλλά υπάρχουν κάποιες βασικές τουριστικές υποδομές ενώ το ανατολικό κομμάτι της παραλίας καταλαμβάνεται από γυμνιστές.

Σύμφωνα με το θρύλο, η άμμος από την Ορθή Άμμο κάλυψε τα άταφα σώματα των 335 νεκρών Ελλήνων πολεμιστών που σκοτώθηκαν στην μάχη του Φραγκοκάστελου στις 17 Μαΐου του 1828. Τα πνεύματα των ηρώων αυτών είναι οι θρυλικοί Δροσουλίτες, οι περίφημες σκιές του Φραγκοκάστελου.

Απέχει 80 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων και είναι εκτεθειμένη σε νότιους ανέμους. Για να προσεγγίσετε την παραλία θα πρέπει να κατεβείτε την αμμώδη πλαγιά από ένα μονοπάτι. Ανατολικά της Ορθής Άμμου, στην τοποθεσία Κρίταμα, υπάρχουν μερικοί γκρεμοί και μερικές ακόμη πανέμορφες παραλίες με άργιλο όπου μπορείτε να φτάσετε περπατώντας μέσα από τη θάλασσα. Είναι μία εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μία ήσυχη παραλία.

 

Campaign Image