Παραλία Μικρό Αμμούδι

Translate English Version

Παραλία Μικρό Αμμούδι

Το Μικρό Αμμούδι ή Αμμουδάκι είναι μία μικρή, πανέμορφη παραλία στο νομό Ρεθύμνου, 34 χιλιόμετρα νότια της πόλης, ανάμεσα στην παραλίες Δαμνόνι και Αμμούδι. Η ακτή καλύπτεται από χοντρή λευκή άμμο ενώ τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και κρυστάλλινα. Στα δυτικά της υπάρχει μια σπηλιά με πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά και μία μικρή παραλία στο βάθος της. Η παραλία Μικρό Αμμούδι δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο υπάρχει μία καντίνα που προμηθεύει καφέδες, αναψυκτικά και snacks, ενώ ενοικιάζει και ξαπλώστρες στους επισκέπτες της παραλίας.

Το Μικρό Αμμούδι  αποτελεί αγαπημένο προορισμό των γυμνιστών, χωρίς όμως να είναι απαγορευτική η χρήση της παραλίας και από τους υπόλοιπους. Αν πάλι δεν σας αρέσει να βρίσκεστε εν μέσω γυμνιστών, ακριβώς δίπλα υπάρχει το Αμμούδι, μία άλλη πανέμορφη παραλία. Ανάμεσά τους βρίσκεται και το Κλεισίδι, μία τρίτη πολύ μικρή παραλία περικυκλωμένη από ψιλούς βράχους.

Η πρόσβαση στο Μικρό Αμμούδι είναι εύκολη μέσω του δρόμου που ξεκινάει από το χωριό Λευκόγεια. Ο δρόμος τελειώνει σε ένα πλάτωμα που είναι και ο χώρος στάθμευσης. Από εκείνο το σημείο ένα μικρό μονοπάτι οδηγεί στην παραλία.

 

Campaign Image