Παραλία Κριός

Translate English Version

Παραλία Κριός

Η πανέμορφη παραλία Κριός βρίσκεται 10 χιλιόμετρα δυτικά της Παλαιοχώρας, στην ανατολική πλευρά του Ακρωτηρίου Κριός του νομού Χανίων στο οποίο οφείλει και το όνομά της. Είναι μία υπέροχη και απόμερη παραλία μήκους 1 περίπου χιλιομέτρου, που χωρίζεται σε 3 συνεχόμενους κόλπους. Και οι 3 κόλποι καλύπτονται από ψιλό βότσαλο και έχουν πεντακάθαρα, κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά.

Ο πρώτος κόλπος στο ανατολικό τμήμα της παραλίας δε συγκεντρώνει πολύ κόσμο λόγω του ότι είναι βραχώδης, εκτεθειμένος στους νότιους ανέμους και δεν έχει καμία οργάνωση. Ο δεύτερος κόλπος είναι αυτός που συγκεντρώνει τους περισσότερους λουόμενους. Το τμήμα αυτό της παραλίας είναι οργανωμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει και μία καντίνα απ’ όπου οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν καφέδες, αναψυκτικά και σνακ. Τέλος, ο τρίτος κόλπος βρίσκεται μετά από μία βραχώδη προεξοχή και είναι ο πιο μικρός και απομονωμένος. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να βρει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ωστόσο υπάρχουν και αρκετές μικρές φυσικές σπηλιές δίπλα στη παραλία που προσφέρουν σκιά. Το τμήμα αυτό αποτελεί πόλο έλξης κυρίως για γυμνιστές.

Η πρόσβαση στη παραλία είναι πολύ εύκολη μέσω του επαρχιακού δρόμου που ξεκινάει από τη Παλαιοχώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη παραλία Κριός, ξεκινάει το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 που συνδέει τη παραλία με το Ελαφονήσι. Η παραλία απέχει 90 χιλιόμετρα από τη πόλη των Χανίων και είναι μία από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Κρήτης.

 

Campaign Image