Παραλία Κόκκινη Άμμος

Translate English Version

Παραλία Κόκκινη Άμμος

Μία απομονωμένη αλλά πανέμορφη παραλία με κοκκινωπή άμμο από τα πετρώματα της περιοχής που γοητεύει όσους καταφέρουν να την επισκεφθούν. Και λέμε όσους καταφέρουν γιατί η πρόσβαση δεν είναι εύκολη και απαιτεί πεζοπορία. Η πανέμορφη αυτή παραλία βρίσκεται 800 περίπου μέτρα νοτίως των Ματάλων και η  πρόσβαση είναι εφικτή μέσω ενός μονοπατιού που ξεκινάει βόρεια του οικισμού και διασχίζει το λόφο που χωρίζει  τα Μάταλα από τη παραλία. Η πεζοπορία περιλαμβάνει μία απότομη ανάβαση που ακολουθείται από μία απότομη κατάβαση προς την ακτή. Κατά μήκος της διαδρομής θα συναντήσετε γλυπτά από βότσαλα ή κομμάτια πηλού σμιλεμένα ή σκαλισμένα σε διάφορα σημεία. Η κατασκευή τους ήταν ιδέα ενός Βέλγο φίλου της Κρήτης, ιδέα που την υιοθέτησαν και αρκετοί ακόμη τουρίστες με καλλιτεχνικές ευαισθησίες. Πλησιάζοντας τη παραλία, η θέα από ψηλά είναι υπέροχη και γίνεται ακόμη καλύτερη την ώρα που δύει ο ήλιος και χρωματίζει τον ορίζοντα με υπέροχα χρώματα. Όσοι δεν είναι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να την επισκεφθούν με μικρά βαρκάκια που αναχωρούν από το λιμάνι στα Μάταλα.

Μειονέκτημα της υπέροχης αυτής παραλίας είναι ο προσανατολισμός της που τη καθιστά ευάλωτη στους δυτικούς ανέμους με αποτέλεσμα συχνά να έχει κυματισμό. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά υπάρχει ένα μικρό αναψυκτήριο από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε τα βασικά. Ωστόσο, το αναψυκτήριο δεν είναι πάντοτε ανοικτό, οπότε καλό είναι να έχετε μαζί σας νερό και μερικά σνακ. Εκτός από ελάχιστα αλμυρίκια δίπλα από το αναψυκτήριο, φυσική σκιά δεν υπάρχει και αν δεν θέλετε να καείτε από το καυτό ήλιο μία ομπρέλα θαλάσσης θα ήταν απαραίτητη.

Στα ψηλά βράχια που περιβάλλουν τη παραλία υπάρχει μία θαλάσσια σπηλιά που μπορείτε να εξερευνήσετε αν σας αρέσει η περιπέτεια και δεν είστε κλειστοφοβικοί. Η παραλία συγκεντρώνει πολλούς γυμνιστές και το τηλεοπτικό κανάλι Sky Travel την έχει εντάξει ανάμεσα στις κορυφαίες του παραλίες γυμνιστών του κόσμου και όχι άδικα. Ωστόσο δεν είναι αποκλειστικά παραλία γυμνιστών αλλά καλό είναι να το γνωρίζετε σε περίπτωση που δε νιώθετε άνετα. Τα πετρώματα των βράχων θα σας μαγέψουν με τις αποχρώσεις τους και στα σμαραγδένια νερά θα απολαύσετε ένα δροσιστικό μπάνιο. Μη παραλείψετε να περπατήσετε κατά μήκος της παραλία για να ανακαλύψετε τις κρυμμένες ομορφιές της παραλίας.   

Campaign Image