Λουτρά Πλατυστόμου

Translate English Version

Λουτρά Πλατυστόμου

Tα λουτρά Πλατυστόμου βρίσκονται σε απόσταση 35 χλμ. από τη Λαμία και 5 χλμ. από την κωμόπολη της Μακρακώμης, στους πρόποδες του βουνού Όρθρυς και σε υψόμετρο 420 μ.

Τα έργα αξιοποίησης των δύο θερμομεταλλικών πηγών άρχισαν κυρίως το 1929. Τότε διαμορφώθηκε και δεντροφυτεύτηκε η περιοχή  και χτίστηκε σύγχρονο Υδροθεραπευτήριο και Ποσιθεραπευτήριο.  Από το 2004 η εταιρεία «ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟ Α.Ε.» δημιούργησε ένα σύγχρονο κέντρο θερμαλισμού υγείας και ευεξίας υψηλών προδιαγραφών.

Το νερό αναβλύζει στους 32°C και χαρακτηρίζεται ως θερμό Na- Cl- B - υδροθειούχο, υποτονικό, ασθενώς ραδιενεργό, κατάλληλο τόσο για ποσιθεραπεία, με την οποία αντιμετωπίζονται παθήσεις του ήπατος και της χοληδόχου κύστης καθώς και του πεπτικού συστήματος, αλλά και για υδροθεραπεία για ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, δερματοπάθειες και γυναικολογικές παθήσεις.

Ένας από τους πιο αξιόπιστους τρόπους αξιοποίησης του ιαματικού νερού στο σώμα είναι η υδροκινησιοθεραπεία, η οποία επιτυγχάνεται με τον καλύτερο τρόπο στην πισίνα.

Έχει ως στόχο την αποτελεσματική καταπολέμηση των μυϊκών και ρευματικών πόνων, τις φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες και παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

Στο συγκρότημα Thermae Platystomou Resort & Spa λειτουργεί υδροθεραπευτήριο με εξωτερική και εσωτερική πισίνα με ιαματικό νερό και πολλές άλλες παροχές. Η θερμοκρασία του νερού για υδροθεραπεία είναι 32ο C, ενώ η θερμοκρασία του νερού για ποσιθεραπεία είναι 25ο C.