Λουτρά Καμένων Βούρλων

Translate English Version

Λουτρά Καμένων Βούρλων

Οι πηγές των ιαματικών νερών των Καμένων Βούρλων βρίσκονται στους πρόποδες της  Κνημίδας, στη βορειοδυτική ακτή του Μαλιακού κόλπου και σε απόσταση 300 - 400 m περίπου μακριά από την παραλία.

Το ξερό κλίμα, η λειτουργία των εγκαταστάσεων θερμαλισμού όλο το χρόνο, οι υποστηρικτικές εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών και το γαλήνιο και εναλλασσόμενο περιβάλλον κάνουν ευχάριστη τη διαμονή των επισκεπτών.

Υπάρχει μεγάλος αριθμός θερμών φυσικών αναβλύσεων με διαφορετικό φυσικο-χημικό χαρακτήρα που δίνουν διάσταση στις θερμαλιστικές θεραπείες. Οι θερμοκρασίες στις διάφορες φυσικές εξόδους του νερού στην επιφάνεια κυμαίνονται από  30ο - 42ο C.

Οι πηγές λουτροθεραπείας χαρακτηρίζονται ως υπέρθερμες ραδιενεργές χλωριονατριούχες. Κατά τόπους υπάρχουν και πηγές υδροθειο-χλωριονατριούχες στις οποίες προσέρχονται επισκέπτες για θεραπευτική αγωγή.

Οι πηγές των ιαματικών νερών των Καμένων Βούρλων ενδείκνυται για τις παρακάτω παθήσεις :

  • Υδροθεραπεία για χρόνιους ρευματισμούς, αρθρίτιδες, νεφρίτιδες, γυναικολογικές παθήσεις, δερματοπάθειες, παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος.

Επίσης διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας. Υδροθεραπευτήριο, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και λοιπές παροχές υπηρεσιών προσφέρονται στους επισκέπτες που φροντίζουν την υγεία τους.

Μόλις 1 χλμ από το κέντρο των Καμένων Βούρλων βρίσκονται και τα λουτρά Κονιαβίτη που περιέχουν υδρόθειο και είναι ιδανικά για παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και ρευματοπάθειες ενώ φημίζονται για τις καλλυντικές τους ιδιότητες.

Η πηγή είναι υδροθειοχλώριο - νατριούχος και η θερμοκρασία της 32 βαθμοί Κελσίου.

Οι δε πηγές Καλλυντικά προσφέρουν κρυστάλλινα νερά, ησυχία και γαλήνη για ομορφιά και υγεία ενώ θα αισθανθείτε την επιδερμίδα σας πιο λεία και βελούδινη από ποτέ.