Τραϊανούπολης

Translate English Version

Τραϊανούπολης

Οι θερμές ιαματικές πηγές της Τραϊανούπολης ήταν βασικός πόλος έλξης πληθυσμού ήδη από την αρχαιότητα.Τα παλιά λουτρά αποτελούνται από δύο θολωτά κτίσματα του 16ου αιώνα, με μια δεξαμενή το καθένα και αποδυτήρια.

Τα νέα λουτρά άρχισαν να χτίζονται το 1962 και ολοκληρώθηκαν το 1964. Βρίσκονται στον ιστορικό χώρο της Τραϊανούπολης , πάνω στην Εθνική οδό, σε απόσταση 14 χλμ από την Αλεξανδρούπολη, πηγαίνοντας προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σήμερα τα διαχειρίζεται η Τουριστική Ιαματική  Επιχείρηση του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το νερό της πηγής έχει θερμοκρασία 51- 52ο C και χαρακτηρίζεται ως υπέρθερμο Cl-Na-Ca-K-B-HS υποτονικό, ασθενώς ραδιενεργό ιαματικό νερό δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σ αυτές μπορεί κάποιος να κάνει λουτροθεραπεία και ποσιθεραπεία.

Υπάρχει στον ίδιο χώρο Ξενοδοχείο , μίνι μάρκετ και εστιατόριο.

Συστήνονται για τη θεραπεία πολλών νόσων, όπως ρευματισμών, εκφυλιστικές εκβάσεις τραυμάτων, γυναικολογικών παθήσεων, παθήσεων περιφερειακών νεύρων, νοσημάτων νεφρού, χολής, υπατικών δυσλειτουργιών, πεπτικών διαταραχών. Ακόμα και όταν η θεραπεία έχει ολοκληρωθεί, τα ευεργετικά αποτελέσματα των νερών της Τραϊανούπολης εξακολουθούν να ισχύουν και να αποδεικνύουν πόσο πολύτιμη και αποτελεσματική μπορεί να είναι η χρήση των πηγών αυτών.

Στη λουτρόπολη γίνεται ενεργειακή χρήση του θερμού νερού για τη θέρμανση των εγκαταστάσεων, διατηρώντας το περιβάλλον υγιεινό και ευχάριστο. Η λουτρόπολη διαθέτει ένα υδροθεραπευτήριο με 15 μπανιέρες και 7 μπανιέρες υδρομασάζ. Η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται στους 36-37ο C.