Λιμένι

Translate English Version

Λιμένι

Το Λιμένι,είναι ένα ιστορικό χωριό, τόπος καταγωγής της οικογένειας Μαυρομιχάλη. Ο παραθαλάσσιος, παραδοσιακός οικισμός της Μάνης βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και 27 χιλιομέτρων από το Γύθειο και θεωρείται από τους ωραιότερους οικισμούς της περιοχής. Με πέτρινα σπίτια πάνω στη θάλασσα το γραφικό χωριό έχει μείνει αναλλοίωτο στο πέρσαμα του χρόνου.

Στο Λιμένι βρίσκεται το Παλάτι του Πετρόμπεη με τον τετραώροφο Πύργο του και τα τοξωτά ανοίγματα, καθώς και γραφικά εκκλησάκια του Aγίου Σώστη, του Aγίου Nικολάου και η ερειπωμένη εκκλησία της Παναγίας Bρεττής. Το πυργόσπιτο του τελευταίου ηγεμόνα (μπέη) της Mάνης είχε σημαντικό ρόλο κατά τους επαναστατικούς και τους μετεπαναστατικούς χρόνους. Στη περιοχή βρίσκεται και ο τάφος όπως και η προτομή του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, του ξακουστού μανιάτη στρατιωτικού ηγέτη και πολιτικού.

Μέσα στον όρμο υπάρχουν ελάχιστα σημεία αμμουδιάς. Το μεγαλύτερο μέρος είναι βραχώδες ακόμη και μέσα στη θάλασσα. Για το λόγο αυτό οι περισσότεροι επιλέγουν τη παραλία που βρίσκεται ανάμεσα στο Νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι. Ο οικισμός είναι ανεπτυγμένος τουριστικά και διαθέτει όλες τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές. Στα γραφικά ταβερνάκια με το φρέσκο ψάρι που ωρίσκονατι μπροστά στη θάλασσα ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει την ομορφιά του τοπίου. 

Δείτε