Πέρδικα

Translate English Version

Πέρδικα

Στην Πέρδικα φτάνετε έπειτα από 9 χλμ παραλιακής οδήγησης από το λιμάνι προς το Νότο. Πρόκειται για το σημείο όπου τερματίζει ο οδικός άξονας. Η Πέρδικα δεν είναι απλώς ένας από τους οικισμούς της Αίγινας, αλλά το χωριό που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε, αφού συνδυάζει την απλότητα με το μεγαλείο. Βρίσκεται σε ένα σημείο του νησιού με απίθανη θέα, που αντλεί θετικά συναισθήματα από τον επισκέπτη και χαρίζει μία εσωτερική γαλήνη.

Τα στενά γραφικά δρομάκια της και τα κατάλευκα σπίτια με τις γεμάτες λουλούδια αυλές τους, παραπέμπουν σε κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Η χαρακτηριστική εκκλησία του Αγίου Σώστη είναι η μεγαλύτερη και δεσπόζει με τον όγκο της στο τοπίο του χωριού.

Δημοφιλές είναι και το πανηγύρι της Πέρδικας στις 7 Σεπτεμβρίου με ορχήστρες να παίζουν σε όλες τις ταβέρνες. Το ηλιοβασίλεμα η Πέρδικα ντύνεται βασίλισσα και μαγεύει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που την προτιμούν οι ερωτευμένοι.

Απέναντι, στα δέκα λεπτά με το καϊκάκι, βρίσκεται το πανέμορφο και ακατοίκητο νησί της Μονής. Εκεί ζουν ελεύθερα παγώνια, ελάφια και αγριοκάτσικα, ενώ, αν η εποχή το επιτρέπει, μία βουτιά στα γαλαζοπράσινα νερά της, όχι απλώς συστήνεται, αλλά επιβάλλεται.