Ενδιαφέροντα Στοιχεία

4420.00 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

86.685

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

19,61 κάτ./χλμ²

ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ

ISO Code

GR-12

Τρίπολη

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

Big image

Νομός Αρκαδίας

Η Αρκαδία είναι ένας τόπος πλούσιος σε παράδοση, ιστορικά χωριά, εντυπωσιακά μοναστήρια, αξιόλογα αρχαιολογικά μνημεία και αξεπέραστες φυσικές ομορφιές. Ένας τόπος μοναδικός και αυθεντικός, στην καρδιά της Πελοποννήσου που συνδυάζει τους ορεινούς όγκους του Μαίναλου, του Πάρνωνα και του Λύκαιου με όμορφες παραλίες και αμμουδιές με καθάρια νερά στα ανατολικά του νομού. Χωριά όπως η Καρύταινα, η Στεμνίτσα, τα Λαγκάδια και η Δημητσάνα είναι πλούσια σε ιστορικές μνήμες και δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο εύφορος κάμπος του Λεωνιδίου με οπωροφόρα κάθε λογής, παράγει νόστιμα φρούτα που ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα. Το χιονοδρομικό κέντρο στο Μαίναλο αποτελεί πυλώνα του χειμερινού τουρισμού σε συνδυασμό με τα ορεινά χωριά της περιοχής. Ιστορικές μονές όπως του Προδρόμου και η Νέα Μονή Φιλοσόφου αποτελούν σημαντικά θρησκευτικά μνημεία και εντυπωσιάζουν με την γεωγραφική τους θέση και τη θέα που προσφέρουν, ενώ φαράγγια όπως αυτό του Λούσιου περιμένουν τους πιο τολμηρούς να τα εξερευνήσουν.

Η Αρκαδία είναι ένας προορισμός που προσφέρεται για σύντομες αποδράσεις καθώς και για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου.

 

 

Τι Να Κάνετε

Αναρωτιέστε τι να κάνετε και τι να δείτε; Η ομάδα της ALLOVERGREECE συνέταξε μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε και τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα για να σας βοηθήσει να απολαύσετε στο έπακρο το ταξίδι σας. Επισκεφθείτε συχνά στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα ώστε να είσαστε πάντοτε ενημερωμένοι.

Κορυφαία Μέρη να Επισκεφθείτε

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

Κορυφαία Αξιοθέατα

Δείτε τα καλύτερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε

Φύση

Περάστε μία όμορφη ημέρα στην φύση

Discover Greece

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.