Ενδιαφέροντα Στοιχεία

2156.00 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

97.044

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

45,01 κάτ./χλμ²

ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ

ISO Code

GR-11

Ναύπλιο

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

Big image

Νομός Αργολίδας

Αν και ο μικρότερος νομός της Πελοποννήσου, ο νομός Αργολίδας είναι από τους πιο πλούσιους σε ιστορία νομούς της Ελλάδας, με μερικούς από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας να βρίσκονται εκεί. Η Αρχαία Επίδαυρος, οι Μυκήνες, το Παλαμήδι και το Μπούρτζι κατακλύζονται κάθε χρόνο από δεκάδες χιλιάδες τουρίστες που έρχονται από όλα τα μήκη και πλάτης της γης να δουν από κοντά το βασίλειο του Αγαμέμνονα, να παρακολουθήσουν μία παράσταση αρχαίου δράματος στο εντυπωσιακό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και να γνωρίσουν μία από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας.

Πρωτεύουσα του νομού είναι η πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου με το επιβλητικό Παλαμήδι να την κοιτάζει από ψηλά και το Μπούρτζι να αναδύεται από τα γαλανά νερά της θάλασσας. Γραφικά σοκάκια με όμορφα νεοκλασικά σπίτια, ιστορικές εκκλησίες και πανέμορφες πλατείες ζωντανεύουν την ιστορία της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους.

Η προνομιακή θέση του νομού, λόγω της κοντινής απόστασης με την Αττική, οι υπέροχες παραλίες, το καλό φαγητό και κρασί καθώς και η δυνατότητα επίσκεψης των νησιών του Σαρωνικού έχουν καταστήσει το νομό Αργολίδας έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

 

 

Τι Να Κάνετε

Αναρωτιέστε τι να κάνετε και τι να δείτε; Η ομάδα της ALLOVERGREECE συνέταξε μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε και τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα για να σας βοηθήσει να απολαύσετε στο έπακρο το ταξίδι σας. Επισκεφθείτε συχνά στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα ώστε να είσαστε πάντοτε ενημερωμένοι.

Κορυφαία Μέρη να Επισκεφθείτε

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

Κορυφαία Αξιοθέατα

Δείτε τα καλύτερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε

Φύση

Περάστε μία όμορφη ημέρα στην φύση

Discover Greece

Κορυφαίες Παραλίες

Η Ελλάδα είναι γνωστή για τη πλούσια ιστορία της, τα αμέτρητα μνημεία, τα εντυπωσιακά μοναστήρια και την όμορφη φύση. Αλλά είναι εξίσου γνωστή για τις πολλές και εντυπωσιακές παραλίες που είναι διάσπαρτες σε όλη την επικράτεια. Παραλίες με αμμόλοφους, χρυσαφένια άμμο, δίπλα σε μνημεία, απόκρημνες παραλίες αλλά και καλά κρυμμένες πίσω από ψηλά βουνά. Δείτε τις κορυφαίες παραλίες του νομού που πιστεύουμε ότι αξίζει να επισκεφθείτε.

Δείτε

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.