Ενδιαφέροντα Στοιχεία

1524.00 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

126.698

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

83,14 κάτ./χλμ²

ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ

ISO Code

GR-54

Κατερίνη

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

Big image

Νομός Πιερίας

Ο νομός Πιερίας καταλαμβάνει το νότιο τμήμα της Μακεδονίας και είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδος, αφού καταφέρνει να συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα. Είναι το μέρος όπου βρίσκεται το θρυλικό βουνό των θεών, ο Όλυμπος άμεσα συνδεδεμένο με την ελληνική μυθολογία και αμέτρητους θρύλους. Εκεί όμως βρίσκονται και σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι όπως το Δίον, το εντυπωσιακό κάστρο του Πλαταμώνα αλλά και ατελείωτες παραλίες με πεντακάθαρα νερά που κάθε καλοκαίρι κατακλύζονται από χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι ένα από τα πιο γραφικά ορεινά χωριά της χώρας, ενώ το Λιτόχωρο είναι το σημείο συνάντησης και εκκίνησης εκατοντάδων αναρριχητών και πεζοπόρων που θέλουν να ανέβουν το μυθικό βουνό. Αμέτρητα είναι και τα θρησκευτικά μνημεία του νομού με πιο σπουδαία τα δύο μοναστήρια του Αγίου Διονυσίου, το Παλιό και το Νέο καθώς και το σπήλαιο όπου ο Άγιος έζησε ως ερημίτης για κάποια χρόνια. Ο νομός είναι πλούσιος και σε φυσικά κάλλη με πυκνά δάση, μοναδική χλωρίδα και πανίδα, φαράγγια και εντυπωσιακούς καταρράκτες που σχηματίζουν φυσικές λίμνες. Είναι ένα νομός που προσφέρεται για χαλαρωτικές διακοπές και μπάνια στη θάλασσα αλλά και για πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία, ποδηλασία βουνού, εκτός δρόμου οδήγηση, αναρρίχηση και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

Τι να Κάνετε

Αναρωτιέστε τι να κάνετε και τι να δείτε; Η ομάδα της ALLOVERGREECE συνέταξε μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε και τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα για να σας βοηθήσει να απολαύσετε στο έπακρο το ταξίδι σας. Επισκεφθείτε συχνά στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα ώστε να είσαστε πάντοτε ενημερωμένοι.

Κορυφαία Μέρη να Επισκεφθείτε

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

Κορυφαία Αξιοθέατα

Δείτε τα καλύτερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε

Φύση

Περάστε μία όμορφη ημέρα στην φύση

Discover Greece

Κορυφαίες Παραλίες

Η Ελλάδα είναι γνωστή για τη πλούσια ιστορία της, τα αμέτρητα μνημεία, τα εντυπωσιακά μοναστήρια και την όμορφη φύση. Αλλά είναι εξίσου γνωστή για τις πολλές και εντυπωσιακές παραλίες που είναι διάσπαρτες σε όλη την επικράτεια. Παραλίες με αμμόλοφους, χρυσαφένια άμμο, δίπλα σε μνημεία, απόκρημνες παραλίες αλλά και καλά κρυμμένες πίσω από ψηλά βουνά. Δείτε τις κορυφαίες παραλίες του νομού που πιστεύουμε ότι αξίζει να επισκεφθείτε.

Δείτε

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.