Ενδιαφέροντα Στοιχεία

1727.00 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

50.322

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

29,14 κάτ./χλμ²

ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ

ISO Code

GR-56

Καστοριά

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

Big image

Νομός Καστοριάς

Ο νομός Καστοριάς απλώνεται στο δυτικό άκρο της Δυτικής Μακεδονίας μεταξύ των νομών Φλώρινας, Γρεβενών, Κοζάνης και Ιωαννίνων, ενώ στη δυτική πλευρά συνορεύει με την Αλβανία. Πλούσιος σε στοιχεία Βυζαντινού πολιτισμού που διασώζονται ως σήμερα και με αμέτρητες φυσικές ομορφιές, αποτελεί έναν αξιόλογο τουριστικό προορισμό της Δυτικής Μακεδονίας.

Η πόλη της Καστοριάς είναι παγκοσμίως γνωστή για την παραγωγή και εμπορία γουναρικών, την πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα και την παλιά πόλη με τα παραδοσιακά αρχοντικά, άρρηκτα δεμένα με την σύγχρονη πόλη. Αμέτρητες διάσπαρτες Βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, το σπήλαιο του Δράκου και αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι όπως ο Προϊστορικός Λιμναίος Οικισμός Δισπηλιού είναι μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα. Οι ορεινοί όγκοι του Γράμμου και του Βιτσίου προσφέρονται για πεζοπορίες και αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Η Εγνατία οδός αλλά και το διεθνές αεροδρόμιο Αριστοτέλης προσφέρουν άνετη και ασφαλή πρόσβαση στο νομό. Είναι μία περιοχή που δεν χάνει ποτέ την ομορφιά της και που ανταγωνίζεται επάξια άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας, χάρη στην ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιάς και του φυσιολατρικού της ενδιαφέροντος.

 

 

Τι Να Κάνετε

Αναρωτιέστε τι να κάνετε και τι να δείτε; Η ομάδα της ALLOVERGREECE συνέταξε μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε και τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα για να σας βοηθήσει να απολαύσετε στο έπακρο το ταξίδι σας. Επισκεφθείτε συχνά στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα ώστε να είσαστε πάντοτε ενημερωμένοι.

Κορυφαία Μέρη να Επισκεφθείτε

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

Κορυφαία Αξιοθέατα

Δείτε τα καλύτερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε

Φύση

Περάστε μία όμορφη ημέρα στην φύση

Discover Greece

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.