Ενδιαφέροντα Στοιχεία

2923.00 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

105.908

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

36,23 κάτ./χλμ²

ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ

ISO Code

GR-64

Πολύγυρος

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

Big image

Νομός Χαλκιδικής

Η Χαλκιδική είναι περιοχή της Μακεδονίας η οποία εισχωρεί βαθιά μέσα στην θάλασσα του Αιγαίου, σχηματίζοντας τρεις επιμήκεις χερσονήσους, που δίνουν στην περιοχή το χαρακτηριστικό της σχήμα, τα αποκαλούμενα «πόδια της Χαλκιδικής». Τα πόδια από δυτικά προς ανατολικά είναι: η χερσόνησος της Κασσάνδρας, η χερσόνησος της Σιθωνίας και η χερσόνησος του Άθω. Διοικητικά χωρίζεται στον νομό Χαλκιδικής με πρωτεύουσα τον Πολύγυρο και στην Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία Αγίου Όρους με Διοικητικό Κέντρο τις Καρυές.

«Σαν την Χαλκιδική δεν έχει», λένε όσοι την έχουν επισκεφθεί και δεν έχουν άδικο. Εξωτικές παραλίες, αμέτρητοι όρμοι, πυκνά δάση που φθάνουν μέχρι την θάλασσα, παραδοσιακοί γραφικοί οικισμοί, αρχαιολογικοί χώροι και υγρότοποι μαγεύουν τους επισκέπτες. Πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές, πολλές από αυτές μέσα σε προστατευόμενες περιοχές Natura, περιμένουν να τις εξερευνήσετε και να θαυμάσετε την απίστευτη φυσική ομορφιά του νομού.

Αποτελεί έναν από τους πλέον τουριστικά ανεπτυγμένους προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας για καλοκαιρινές διακοπές με σύγχρονες τουριστικές υποδομές και έντονη νυχτερινή ζωή. Χιλιάδες τουρίστες την κατακλύζουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και φεύγοντας το μόνο που έχουν να πουν είναι «Σαν την Χαλκιδική δεν έχει».

 

Τι Να Κάνετε

Αναρωτιέστε τι να κάνετε και τι να δείτε; Η ομάδα της ALLOVERGREECE συνέταξε μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε και τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα για να σας βοηθήσει να απολαύσετε στο έπακρο το ταξίδι σας. Επισκεφθείτε συχνά στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα ώστε να είσαστε πάντοτε ενημερωμένοι.

Κορυφαία Μέρη να Επισκεφθείτε

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

Κορυφαία Αξιοθέατα

Δείτε τα καλύτερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε

Φύση

Περάστε μία όμορφη ημέρα στην φύση

Discover Greece

Κορυφαίες Παραλίες

Η Ελλάδα είναι γνωστή για τη πλούσια ιστορία της, τα αμέτρητα μνημεία, τα εντυπωσιακά μοναστήρια και την όμορφη φύση. Αλλά είναι εξίσου γνωστή για τις πολλές και εντυπωσιακές παραλίες που είναι διάσπαρτες σε όλη την επικράτεια. Παραλίες με αμμόλοφους, χρυσαφένια άμμο, δίπλα σε μνημεία, απόκρημνες παραλίες αλλά και καλά κρυμμένες πίσω από ψηλά βουνά. Δείτε τις κορυφαίες παραλίες του νομού που πιστεύουμε ότι αξίζει να επισκεφθείτε.

Δείτε

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.