Παραλία Αγία Άννα

Translate English Version

Παραλία Αγία Άννα

Η δημοφιλής παραλία της Αγίας Άννας αποτελεί φυσική συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκόπη. Βρίσκεται στα δυτικά παράλια του νησιού, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τη Χώρα της Νάξου και είναι από τις πιο όμορφες και οργανωμένες παραλίες του νησιού με σημαντική τουριστική υποδομή. Η όμορφη αυτή παραλία έχει πάρει το όνομά της από το ομώνυμο ξωκκλήσι που βρίσκεται στο νότιο άκρο της, εκεί όπου βρίσκεται και ένα μικρό γραφικό λιμανάκι όπου οι ντόπιοι αράζουν τα ψαροκάικα.

Η ακτή καλύπτεται από χρυσαφένια άμμο και το νερό της θάλασσας ξεχωρίζει για την καθαρότητά του και το γαλαζοπράσινο χρώμα του. Αλμυρίκια και σπάνιοι κέδροι που φύονται μέσα στην άμμο υπάρχουν σε διάφορα σημεία της ακτής και προσφέρουν φυσική σκιά στους λουόμενους. Κατά μήκος της παραλία, υπάρχουν δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης που προσφέρουν ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και κέντρα θαλασσίων σπορ για τους λάτρεις της περιπέτειας. Υπάρχει όμως και άπλετος ελεύθερος χώρος για όσους έχουν το δικό τους εξοπλισμό και θέλουν να μείνουν μακριά από το οργανωμένο τμήμα της παραλίας. Η απάνεμη από τους βόρειους ανέμους παραλία σε συνδυασμό με τη μικρή απόσταση που τη χωρίζει από τη Χώρα του νησιού, καθιστούν την Αγία Άννα ιδανική για πάρα πολλούς ντόπιους και τουρίστες. Η παραλία έχει βραβευτεί πολλές φορές με τη Γαλάζια Σημαία, ενώ τμήμα της εποπτεύεται από ναυαγοστώστη. 

Η πρόσβαση είναι πάρα πολύ εύκολη μέσω του τοπικού οδικού δικτύου, ενώ συχνά είναι και τα δρομολόγια των τοπικών λεωφορείων, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Από το γραφικό λιμανάκι της παραλίας ξεκινούν καθημερινά εκδρομικά καραβάκια που εκτελούν ημερήσιες κρουαζιέρες γύρω από το νησί αλλά και στο γειτονικό Κουφονήσι. Στην Αγία Άννα υπάρχει πληθώρα τουριστικών καταλυμάτων αλλά και πολλά καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες και κέντρα διασκέδασης. Το μπάνιο στη θάλασσα μπορεί να συνδυαστεί με ένα ρομαντικό γεύμα σε μία από τις ταβέρνες της περιοχής και ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι.  

 

Λιμεναρχείο Νάξου: (22850) 22300

Social Campaign